Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σε 5 δισ. ευρώ ανήλθαν οι εκροές επενδυτικών κεφαλαίων τον Αύγουστο

Ισπανία: Σε 5 δισ. ευρώ ανήλθαν οι εκροές επενδυτικών κεφαλαίων τον Αύγουστο
Είναι διπλάσια σε σχέση με τα κεφάλαια που έφυγαν από τη χώρα το αντίστοιχο διάστημα του 2013
Στα 5 δισ. ευρώ έφθασαν οι εκροές επενδυτικών κεφαλαίων στην Ισπανία τον Αύγουστο, ποσό διπλάσιο σε σχέση με τα 2,5 δισ. ευρώ που έφυγαν από τη χώρα τον αντίστοιχο μήνα του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία για το ισοζύγιο πληρωμών που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, Παρασκευή, η κεντρική τράπεζα της χώρας, Banco de Espana.
Οι εισροές ή εκροές κεφαλαίων, σημειωτέον, καταδεικνύουν τα ποσά που οι ισπανοί επενδύουν στο εξωτερικό και αυτά που διεθνείς επενδυτές τοποθετούν στην Ισπανία.
Υπό αυτή την έννοια, τον Αύγουστο, καταγράφηκε εκροή κεφαλαίων ύψους 5 δισ. ευρώ, που αυξάνει το ποσό που «απέσυραν» οι επενδυτές από την Ισπανία τον προηγούμενο μήνα, όταν έβγαλαν από τη χώρα κεφάλαια 1,3 δισ. ευρώ.
Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2014, καταγράφηκαν καθαρές εκροές 20 δισ. ευρώ, έναντι εισροών 36 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Το 2013, η βελτίωση της ισπανικής οικονομίας και η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτήν, ώθησε τους επενδυτές να φέρουν στην Ισπανία συνολικά κεφάλαια 88,981 δισ. ευρώ, όταν το 2012 είχαν καταγραφεί εκροές 173,191 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης