Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίστηκε το πτωτικό σερί του πετρελαίου - «Βουτιά» -12% τον Οκτώβριο - Στα 80 δολάρια η τιμή του βαρελιού

Συνεχίστηκε το πτωτικό σερί του πετρελαίου - «Βουτιά» -12% τον Οκτώβριο - Στα 80 δολάρια η τιμή του βαρελιού
Στο -0,7% οι απώλειες για την Παρασκευή
Συνέχεια στο πτωτικό σερί έβαλε σήμερα, Παρασκευή, το πετρέλαιο, υποχωρώντας σε χαμηλά δύο ετών.
Με τους επενδυτές να αποστρέφονται μαζικά την αγορά των μετάλλων, τα συμβόλαια Δεκεμβρίου υποχώρησαν σήμερα στο -0,71% ή τα 0,58 δολάρια, τερματίζοντας στα 80,55 δολάρια ανά βαρέλι.
Μάλιστα, σε μηνιαίο επίπεδο, οι απώλειες για τον Οκτώβριο υπερέβησαν το -12% , σημειώνοντας τη χειρότερη μηνιαία πτώση των τελευταίων δύο ετών.
Παρόμοιες απώλειες σημείωσε και η τιμή του Brent στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς τα συμβόλαια Δεκεμβρίου κατέγραψαν πτώση στα 85,03 δολάρια.
Μάλιστα, σε μηνιαίο επίπεδο, οι απώλειες ανήλθαν στο -10%.
Ας σημειωθεί πως πιέσεις στο πετρέλαιο άσκησε και η εκτίναξη του δολαρίου σε υψηλό τεσσάρων ετών, ως απόρροια της αύξησης του ΑΕΠ κατά +3,5% για το γ’ 3μηνο του 2014.
Νωρίτερα, με νέα ισχυρή πτώση τερμάτισαν και τα συμβόλαια του χρυσού.
Ειδικότερα τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησαν σήμερα κατά 2,3% ή 27 δολάρια τερματίζοντας στα 1.171,60 δολάρια ανά ουγγιά.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο χρυσός έχασε τα 1.200 δολάρια καταγράφοντας βουτιά 2,2%, μετά την απόφαση της Fed να τερματίσει ο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων δείχνοντας εμπιστοσύνη στην πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας
Σε επίπεδο εβδομάδας το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 5,3%.
Παράλληλα το ασήμι υποχώρησε -2,04%, τερματίζοντας στα 16,09 δολάρια ανά ουγγιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απροσδόκητη απόφαση της Bank of Japan για νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης άσκησε περαιτέρω πιέσεις στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης