Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall - «Άλμα» +0,93% ή 170 μονάδων για τον Dow - Άνω των 2.070 μονάδων ο S&P 500

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall - «Άλμα» +0,93% ή 170 μονάδων για τον Dow - Άνω των 2.070 μονάδων ο S&P 500
Ράλι +4,26% για το ADR της ΕΤΕ
Παραμένει η bull market στη Wall Street, καθώς οι αμερικανικοί δείκτες καταγράφουν ισχυρά κέρδη, δεχόμενοι ώθηση από τη δέσμευση της ΕΚΤ για τη λήψη νέας δράσης.
Ειδικότερα, ο Dow ενισχύεται στο +0,86% και τις 17.870 μονάδες, ο Nasdaq στο +0,93% και τις 4.745 μονάδες και ο S&P 500 στο +0,81% και τις 2.070 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ καταγράφει άνοδο στο +4,26% και τα 2,45 δολάρια.
Εκμεταλλευόμενο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ κατά +1% καθώς η ισοτιμία διαμορφώνεται στα 1.241 δολάρια/ευρώ.
Η ώθηση στο αμερικανικό – και όχι μόνο – χρηματιστήριο αποτελεί απόρροια της νέας παρέμβασης του M. Draghi, ο οποίος υποστήριξε πως «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων εάν ο πληθωρισμός παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα».
«Θα συνεχίσουμε να τηρούμε την αποστολή μας, η οποία δεν είναι άλλη από την σταθερότητα των τιμών», ανέφερε Draghi, κατά τη διάρκεια τραπεζικού συνεδρίου.
«Αν η πολιτική μας δεν είναι αρκετά αποτελεσματική για να επιτευχθεί ο στόχος, ή εμφανιστούν περαιτέρω κίνδυνοι για τις προοπτικές του πληθωρισμού, θα διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τα κανάλια μέσω των οποίων παρεμβαίνουν, μεταβάλλοντας ανάλογα το μέγεθος, το ρυθμό και σύνθεση των αγορών μας» είπε ο Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης