Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τις μεσιτικές επιχειρήσεις της General Electric στην Ιαπωνία εξαγοράζει η Blackstone

Τις μεσιτικές επιχειρήσεις της General Electric στην Ιαπωνία εξαγοράζει η Blackstone
Προς 1,6 δισ. δολάρια περνάει η επιχείρηση της GE στην Blackstone
Στον επενδυτικό οίκο Blackstone περνάει η μεσιτική επιχείρηση της General Electric στην Ιαπωνία, μετά από υπογραφή συμφωνίας ύψους 1,6 δισ. δολάρια., κίνηση που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την στροφή την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στην ιαπωνική οικονομία και την ιαπωνική αγορά κατοικίας.
Αναλυτικότερα, στο χαρτοφυλάκιο διαχείρισης της Blackstone περνάνε 200 κατοικίες, με συνολικά πάνω από 10 χιλ. μονάδες ενοικίασης, σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, του Τόκυο.
Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία θεωρείται επενδυτικά θελκτική, λόγω της πτώσης του γιεν, του τοπικού νομίσματος, που έχει σημειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και λόγω της ενίσχυσης των οικονομικών κλάδων γενικότερα.
Ανώτερο στέλεχος της Blackstone ανέφερε σχετικά με την συμφωνία ότι του αρέσει η σταθερότητα των οικιστικών ακινήτων και η γεωγραφική διαφοροποίηση, που προσφέρει το χαρτοφυλάκιο.
Κατέληξε δε πως ο μεσιτικός κλάδος στην Ιαπωνία έχει επιδείξει καλές επιδόσεις καθ’ όλη την περίοδο μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης