Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία και Ολλανδία συμφωνούν… - «Όχι» στη χαλάρωση, «ναι» στις μεταρρυθμίσεις - Να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί κανόνες

Γερμανία και Ολλανδία συμφωνούν… - «Όχι» στη χαλάρωση, «ναι» στις μεταρρυθμίσεις - Να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί κανόνες
«Δεν είναι η στιγμή να χαλαρώσουμε»
Την ανάγκη υιοθέτησης περισσότερων μεταρρυθμίσεων επανέλαβε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, η Γερμανίδα Καγκελάριος κατάστησε αναγκαία τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ως μέσο τόνωσης της αδύναμης ευρωπαϊκής οικονομίας.
Παράλληλα, υποστήριξε πως η κρίση στην Ευρωζώνη έχει αποκλιμακωθεί, αλλά δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.
Άλλωστε, προανήγγειλε πως η επόμενη Σύνοδος Κορυφής θα εστιάσει αποκλειστικά στους τρόπους, οι οποίοι θα καταστήσουν την Ευρωζώνη περισσότερο ελκυστική και λιγότερο γραφειοκρατική.
Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte υιοθετώντας πλήρως τις απόψεις της Γερμανίας, κάλεσε τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου να μειώσουν τα ελλείμματά τους και να βάλουν τάξη στη δημοσιονομική τους πορεία.
«Δεν είναι η στιγμή να χαλαρώσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά, καλώντας όλες τις χώρες - μέλη να τηρήσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, επίστησε την προσοχή, τονίζοντας με νόημα πως η Ευρωζώνη δεν πρέπει να περιμένει την ΕΚΤ προκειμένου να διασωθεί.
Ας σημειωθεί πως οι υπέρμαχοι της λιτότητας εκτιμούν πως η «χαλαρή» νομισματική πολιτική της ΕΚΤ αδρανοποιεί και καθιστά λιγότερο πρόθυμες τις κυβερνήσεις - ιδίως του Νότου - να προβούν στις επώδυνες μα αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης