Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εσωτερική έρευνα στη Fed για τον τρόπο εποπτείας των αμερικανικών τραπεζών - Καταγγελίες για μεγάλα κενά

tags :
Εσωτερική έρευνα στη Fed για τον τρόπο εποπτείας των αμερικανικών τραπεζών - Καταγγελίες για μεγάλα κενά
«Υπάρχει ρίσκο, εάν δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας» παραδέχθηκε ο C. Dudley
Εσωτερική έρευνα για τον τρόπο εποπτείας των αμερικανικών τραπεζών ξεκίνησε η Federal Reserve, λόγω των καταγγελιών περί δυσθεώρητων «κενών» στην εποπτική λειτουργία της κεντρικής τράπεζας.
Ειδικότερα, η Fed ανακοίνωσε την έναρξη επίσημης έρευνας για τον τρόπο εποπτείας των αμερικανικών τραπεζών.
Βασικό αντικείμενο της έρευνας θα αποτελέσει το μείζον ζήτημα της επαρκούς πληροφόρησης, καθώς υπάρχουν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εποπτικές αρχές αδυνατούν να λάβουν επαρκή ενημέρωση, προκειμένου να καταλήξουν στην απόφασή τους.
Η Fed ζητάει επίσης, να ερευνηθεί εάν οι κορυφαίοι τραπεζίτες λαμβάνουν ενημέρωση από το σύνολο των τραπεζικών ελεγκτών.
«Υπάρχει ρίσκο, εάν δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας» παραδέχθηκε ο C. Dudley, ο οποίος κατέθεσε σήμερα στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
Ας σημειωθεί πως μόλις χθες, η Goldman Sachs απέλυσε ένα junior στέλεχος, το οποίο υπέκλεψε εμπιστευτικές πληροφορίες της Federal Reserve of New York.
Άλλωστε, παρόμοιες καταγγελίες εναντίον της Fed είχαν διατυπωθεί και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης (2008), μετά την αιφνίδια κατάρρευση της Lehman Brothers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης