Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στον αέρα ο προϋπολογισμός, λόγω της συνεχιζόμενης διολίσθησης των τιμών του πετρελαίου – Εξετάζεται η μείωση της παραγωγής

Ρωσία: Στον αέρα ο προϋπολογισμός, λόγω της συνεχιζόμενης διολίσθησης των τιμών του πετρελαίου – Εξετάζεται η μείωση της παραγωγής
Η πτώση των τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με τις κδυτικές κυρώσεις φέρουν βαρύ πλήγμα στην ρωσική οικονομία
Το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής πετρελαίου εξετάζει το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας, με στόχο να βάλει φρένο στην διολίσθηση των τιμών, που απειλεί τον ρωσικό προϋπολογισμό.
Οι διαβουλεύσεις στο υπουργείο έρχονται μόλις μία εβδομάδα πριν από την σημαντικότερη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, του καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών, στο οποίο η Ρωσία δεν συμμετέχει και ενώ οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσεις τα χαμηλότερα επίπεδα 4ετίας.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, ο Alexander Novak, Ρώσος υπουργός Ενέργειας, ανέφερε ότι το ζήτημα της μείωσης της παραγωγής είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα που «απαιτεί προσεχτικές αποφάσεις», τις οποίες η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμα.
«Ο προϋπολογισμός μας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα έσοδα από τον τομέα του πετρελαίου», δήλωσε ο Novak, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν έχουμε την τεχνολογία, όπως η Σαουδική Αραβία, για να αυξομειώνουμε γρήγορα την παραγωγή, αλλά εργαζόμαστε εντός της κυβέρνησης σχετικά με τη σκοπιμότητα των μεθόδων αυτών».
Σε λίγες ημέρες, ο CEO της Rosneft, Igor Sechin, θα μεταβεί στη Βιέννη με στόχο να συμμετάσχει σε μία διάσκεψη «για την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου».
Αξίζει να αναφερθεί ότι επίκειται ενδεχόμενη συνεργασία Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, καθώς και οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει  την προθυμία τους να συνεργαστούν στον τομέα της ενέργειας και τα θέματα της αγοράς πετρελαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης