Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vladimir Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Οι κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ ωφέλησαν την οικονομία μας

Vladimir Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Οι κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ ωφέλησαν την οικονομία μας
Η βιομηχανία μας παράγει τα προϊόντα που προμηθευόμασταν από τη Δύση - Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης του ΑΕΠ
«Οι εξελίξεις μετά τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας από τις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη, δείχνουν ότι στην πραγματικότητα κάνουν καλό στην Ρωσική οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD.
“Στην πραγματικότητα», συμπλήρωσε, «οι περιορισμοί στο να αγοράζουν οι Ρώσοι πολίτες δυτικά προϊόντα, μας υποχρέωσε τις βιομηχανίες μας να προχωρήσουν μόνες τους στην παραγωγή τους».
«Η άνεση που είχαμε να προμηθευόμαστε τα πάντα από τη Δύση πουλώντας πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ανήκει πλέον στο παρελθόν».
«Με άλλα λόγια, οι κυρώσεις αυτές ανάγκασαν την ρωσική οικονομία να εξελιχθεί και να ξεπεράσει την εξάρτηση που είχε στο παρελθόν από την βιομηχανία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου», εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος.
Παρά την οικονομική αναταραχή, όπως δήλωσε ο VladimirPutinστο γερμανικό κανάλι, η ρωσική οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται.
Μπορεί φέτος οι ρυθμοί ανάπτυξης να μετριασθούν, αλλά η οικονομία εξακολουθεί να εμφανίζει ανάπτυξη της τάξεως του 0,5 έως 0,6%.
Για το επόμενο έτος οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας αναμένεται να ενισχυθούν και να κινηθούν σε ρυθμούς 1,2%, 2,3% για το 2016 και 3% το 2017.
Ο πρόεδρος Putinδιευκρίνισε ότι οι ρυθμοί αυτοί δεν είναι ικανοποιητικοί για το επιτελείο του, αλλά τουλάχιστον είναι σίγουροι ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν, βάσει των σχεδιασμών που έχουν γίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης