Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Ένταση ανάμεσα στην Καγκελάριο Merkel και τον Steinmeier (ΥΠ.ΕΞ.) για την κρίση σε Ρωσία - Ουκρανία

Der Spiegel: Ένταση ανάμεσα στην Καγκελάριο Merkel και τον Steinmeier (ΥΠ.ΕΞ.) για την κρίση σε Ρωσία - Ουκρανία
Στελέχη του κυβερνώντος συνασπισμού "εξετάζουν" το ενδεχόμενο πιό διαλλακτικής στάσης απέναντι στη Ρωσία

Ένταση φαίνεται να επικρατεί μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel και τον υπουργό εξωτερικών της Γερμανικής κυβέρνησης Frank-Walter Steinmeier με επίκεντρο την αντιμετώπιση της Ρωσοουκρανικής κρίσης.
Με βάση το Der Spiegel μέσω τρίτου προσώπου, η καγκελάριος της Γερμανίας προειδοποίησε τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του «μεγάλου συνασπισμού» και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) να μην υιοθετήσουν πιο φιλική στάση έναντι της Ρωσίας όσον αφορά στην κρίση στην Ουκρανία.
«Γνωρίζω τον κύριο Frank-Walter Steinmeier ως έναν λογικό διπλωμάτη.
Και επίσης χρειαζόμαστε τον διάλογο με τη Ρωσία», δήλωσε ο Horst Zeehofer, ο ηγέτης της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της Βαυαρίας προασπιζόμενος την πολιτικής της Merkel, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Der Spiegel.
«Αλλά εάν ο κ. Steinmeier επιδιώκει να ασκήσει μια δική του διπλωματία, παράλληλη με αυτή που ασκεί η καγκελάριος, αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο», προειδοποίησε ο επικεφαλής του "αδελφού" κόμματος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) του οποίου ηγείται η Merkel.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μερικές ημέρες αφότου ο Matias Placek, πρόεδρος του Γερμανορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και πρώην ηγετικό στέλεχος του SPD, πρότεινε η Δύση να αναγνωρίσει την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Είναι ο πρώτος Γερμανός αξιωματούχος που δήλωσε ότι η Δύση θα έπρεπε να αναγνωρίσει την προσάρτηση για να συμβάλει να επιλυθεί η ουκρανική κρίση.
Ο Steinmeier απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
Ο Horst Zeehofer επισήμανε ότι υπάρχουν μέλη και στο δικό του κόμμα τα οποία τάσσονται υπέρ της υιοθέτησης μιας πιο διαλλακτικής προσέγγισης έναντι της Μόσχας και ότι προσπαθεί να τα συγκρατήσει, για να προσθέσει πως αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολο διότι οι Σοσιαλδημοκράτες στέλνουν διφορούμενα μηνύματα.
Οι δυτικές χώρες πρέπει να αντιμετωπίσουν ενωμένες την κρίση και η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να μιλάει με μια φωνή, επέμεινε ο ίδιος, σημειώνοντας πως θα θέσει θέμα σε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου των ηγετών των κομμάτων του μεγάλου συνασπισμού την προσεχή Τρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης