Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επισπεύδεται η δράση της ΕΚΤ - B. Coeure: Η αγορά κρατικών ομολόγων θα εξεταστεί στη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου

Επισπεύδεται η δράση της ΕΚΤ - B. Coeure: Η αγορά κρατικών ομολόγων θα εξεταστεί στη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου
«Κάθε απόφαση της ΕΚΤ θα εξαρτάται από την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας»
Ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης βρίσκεται η ΕΚΤ, η οποία αναμένεται να εξετάσει το φλέγον ζήτημα στην επικείμενη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα, ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, γνωστοποίησε πως η κεντρική τράπεζα θα εξετάσει το ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης ( συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς κρατικών ομολόγων) στην επόμενη συνεδρίαση, ήτοι στις 4 Δεκεμβρίου.
«Η ΕΚΤ δεν θα λάβει αποφάσεις βεβιασμένα και δίχως να προηγηθεί μία ενδελεχή εξέταση των επιλογών» διευκρίνισε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως «όλα οι τραπεζίτες έχουν δεσμευτεί για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, εάν καταστεί αναγκαίο».
Αυτή τη στιγμή, συμπλήρωσε, η ΕΚΤ εξετάζει τον αντίκτυπο των εν εξελίξει νομισματικών μέτρων.
Ας σημειωθεί πως η ΕΚΤ έχει ανακοινώσει την αγορά καλυμμένων ομολόγων και ABS.
«Κάθε απόφαση της ΕΚΤ θα εξαρτάται από την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας» σημείωσε παράλληλα, ο B. Coeure.
Ας σημειωθεί πως ο M. Draghi έχει καταστήσει σαφές πως επιθυμεί να αυξήσει τον ισολογισμό της ΕΚΤ στα 2,7 τρισ. ευρώ – ήτοι στα επίπεδα του 2012.
Ωστόσο, η πλειονότητα των αναλυτών υπογραμμίζει πως δίχως την αγορά κρατικών ομολόγων, ο στόχος του M. Draghi καθίσταται αδύνατος.
Στον απόηχο των δηλώσεων του B. Coeure, το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε στα 1,2425 δολάρια/ευρώ έναντι 1,2439 δολαρίων/ευρώ προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης