Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker (Κομισιόν) προς Ευρωκοινούλιο: Εάν θέλετε να φύγω, πείτε το - Σκληρή «μονομαχία» ενόψει της πρότασης μομφής

Juncker (Κομισιόν) προς Ευρωκοινούλιο: Εάν θέλετε να φύγω, πείτε το - Σκληρή «μονομαχία» ενόψει της πρότασης μομφής
«Εγώ δεν είμαι υπέρμαχος του μεγάλου κεφαλαίου» υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν
Σε «μονομαχία» μεταξύ της Marine Le Pen και του J.C. Juncker εξελίχθηκε η συζήτηση για την πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Κομισιόν λόγω του φορολογικού σκανδάλου LuxLeaks.
Ειδικότερα, ο J.C. Juncker απευθυνόμενος προς τους 76 ευρωβουλευτές οι οποίοι συνυπέγραψαν την πρόταση μομφής, υπογράμμισε πως αν το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει από την προεδρία της Κομισιόν, πράγματι θα αποχωρήσει.
«Αν θέλετε να φύγω, πέστε το και θα φύγω» διέτεινε χαρακτηριστικά.
Περνώντας στην αντεπίθεση, διαμήνυσε πως ορισμένοι εκ των 76 ευρωβουλευτών έχουν διαφορετικές προθέσεις από αυτές του υπογραφέντος ψηφίσματος, καθώς γνωρίζουν πως «εγώ δεν είμαι υπέρμαχος του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη».
Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της επιβολής ενιαίου φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές στην ΕΕ και της υιοθέτησης μιας ενιαίας φορολογικής πολιτικής στην Ευρώπη, ενώ τόνισε πως, όταν το Λουξεμβούργο είχε την προεδρία της ΕΕ το 2005, είχε προτείνει την δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής αρχής εποπτείας των φορολογικών συστημάτων στις χώρες-μέλη της ΕΕ.
Ας σημειωθεί πως η πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Κομισιόν κατατέθηκε στον απόηχο του σκανδάλου LuxLeaks, σύμφωνα με το οποίο, το Λουξεμβούργο είχε καταστεί φορολογικός παράδεισος για εκατοντάδες εταιρείες - μεταξύ των οποίων και εννέα ελληνικών - επιβάλλοντας μηδαμινούς φορολογικούς συντελεστές.
Υπέρ της πρότασης μομφής αναμένεται να ταχθούν οι 76 ευρωβουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από το μπλοκ των ευρωσκεπτικιστών.
Εναντίον της πρότασης θα ταχθούν οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και των Φιλελευθέρων.
Τέλος, οι βουλευτές των Πρασίνων και της Ενωτικής Αριστεράς επιφυλάχθηκαν για τη στάση τους, προτείνοντας ωστόσο τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής.
H κρίσιμη ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης