Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιβίωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Juncker – Κατά της πρότασης μομφής ψήφισαν 461 ευρωβουλευτές

tags :
Επιβίωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Juncker – Κατά της πρότασης μομφής ψήφισαν 461 ευρωβουλευτές
Για την υπόθεση Luxleaks
Επιβίωσε της πρότασης μομφής για την υπόθεση Luxleaks ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη σημερινή ψηφοφορία απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση μομφής σε βάρος του προέδρου της Κομισιόν.
Συγκεκριμένα, από τους συνολικά 650 ευρωβουλευτές, οι 461 ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά της πρότασης μομφής, οι 101 υπέρ και οι 88 «παρών».
Σημειώνεται ότι 76 ευρωβουλευτές είχαν καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Juncker για την υπόθεση Luxleaks, η οποία αφορά εκτεταμένες φοροαπαλλαγές, με νόμιμες πάντως μεθόδους, για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στο Λουξεμβούργο την εποχή που ο Juncker ήταν πρωθυπουργός της χώρας.
Ο Juncker έχει αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» για την υπόθεση Luxleaks, αλλά επιμένει ότι δεν ήταν ο αρχιτέκτονας του «λουξεμβουργιανού μοντέλου» και ότι τα φορολογικά προνόμια των επιχειρήσεων στην πατρίδα του οφείλονται απλώς στην έλλειψη ενιαίας, πανευρωπαϊκής νομοθεσίας, την οποία πάντως ο ίδιος έχει ζητήσει επανειλημμένα.
«Αν θέλετε να φύγω, πείτε το και θα φύγω», είχε αναφέρει ο Juncker απευθυνόμενος στους ευρωσκεπτικιστές και ευρωβουλευτές της ακροδεξιάς που υπέγραψαν την σχετική πρόταση μορφής σε βάρος τους, αν και είχε υποστηρίξει πως του δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι προθέσεις αυτών που υπέγραψαν την σχετική πρόταση είναι διαφορετικές από αυτές που υποστηρίζουν στο ψήφισμα, εφόσον, όπως είπε, «γνωρίζουν πολύ καλά ότι εγώ δεν είμαι υπέρμαχος του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης