Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στο… κόκκινο ο προϋπολογισμός της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Βελγίου - Έρχονται πρόστιμα από την Κομισιόν

Reuters: Στο… κόκκινο ο προϋπολογισμός της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Βελγίου - Έρχονται πρόστιμα από την Κομισιόν
Κίνδυνο παραβίασης διατρέχουν και άλλες χώρες της ΕΕ όπως Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία και Μάλτα
Με παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινδυνεύουν η Γαλλία, η Ιταλία και το Βέλγιο, σύμφωνα με το τελικό πόρισμα της Κομισιόν για τους προϋπολογισμούς των χωρών της Ευρωζώνης για το 2015.
Ειδικότερα, ενόψει της αυριανής δημοσιοποίησης των στοιχείων για τους προϋπολογισμούς των χωρών της Ευρωζώνης, το Reuters εξασφάλισε το προσχέδιο των αποτελεσμάτων, το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο.
Πάντως, η Κομισιόν καθιστά σαφές πως η ανακοίνωση των προστίμων και των απαιτούμενων μέτρων θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2015.
Σ’ αυτή την περίπτωση, η Γαλλία θα βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμο αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Ιταλία και το Βέλγιο θα τεθούν σε πρόγραμμα «πειθαρχίας».
Κίνδυνο παραβίασης των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε. διατρέχουν και οι Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία και Μάλτα.
Στη σχετική ανακοίνωση, η οποία θα δημοσιοποιηθεί αύριο, η Κομισιόν θα καλεί όλες τις χώρες να σεβαστούν τους δημοσιονομικούς κανόνες, ενώ αναμένεται να καλέσει την Ιταλία, τη Γαλλία και το Βέλγιο σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων, γύρω από το δημοσιονομικό έλλειμμα, στις αρχές του 2015.
Έως τότε, οι τρεις προαναφερθείσες χώρες θα κληθούν να «τακτοποιήσουν» τη δημοσιονομική τους πολιτική, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν τις συνέπειες.
Στον απόηχο του δημοσιεύματος του Reuters, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, M. Sapin υποστήριξε ότι «κατανοεί πως η Κομισιόν ζητά περισσότερα για τον προϋπολογισμό του 2014 και του 2015».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης