Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία ο Πάπας Φραγκίσκος – Συνάντηση με Βαρθολομαίο

Τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία ο Πάπας Φραγκίσκος – Συνάντηση με Βαρθολομαίο
Συναντήσεις με Erdogan και Davutoglu
Τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος στο πλαίσιο των επαφών του θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αρχίσει την τριήμερη επίσκεψη του από την Άγκυρα όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Rejep Tayip Erdogan και με τον πρωθυπουργό, Ahmet Davutoglu.
Είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία που Πάπας επισκέπτεται την Τουρκία.
Ο Πάπας θα μεταβεί στους ίδιους συμβολικούς τόπους που επισκέφθηκε το 2006 και ο προκάτοχός του Βενέδικτος 16ος: στην Άγκυρα το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στην Κωνσταντινούπολη το Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία.
O Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντιούνται στην Κωνσταντινούπολη σε μια προσπάθεια να σφυρηλατήσουν στενότερους δεσμούς μεταξύ της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας και να προωθήσουν τον διαθρησκευτικό διάλογο σε μία εμπόλεμη Μέση Ανατολή.
Αναμένεται να απευθύνουν από κοινού εκκλήσεις για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για θρησκευτική ελευθερία τη στιγμή που αυξάνεται ο φόβος για εξαφάνιση του Χριστιανισμού στον τόπο γέννησής του, στη Μέση Ανατολή.
Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου δήλωσε ότι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ενδέχεται να προσευχηθεί στην Αγία Σοφία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης