Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα έκκληση W. Schaeuble για τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων - Αφήνει «παράθυρο» για… αλληλεγγύη

Νέα έκκληση W. Schaeuble για τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων - Αφήνει «παράθυρο» για… αλληλεγγύη
"Έχουμε κοινή ευθύνη και πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη"
Την ανάγκη τήρησης των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωζώνης επανέλαβε ο Wolfgang Schaeuble, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Ειδικότερα, μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διαμήνυσε πως η Ευρωζώνη έχει «μία συγκεκριμένη διαδικασία».
«Τα κράτη-μέλη υποβάλλουν προς έγκριση τον προϋπολογισμό τους στα πλαίσια του ευρωπαϊκού εξαμήνου. Η Κομισιόν στη συνέχεια λαμβάνει θέση κι εμείς συζητούμε επί τη βάση αυτών των προτάσεων της Κομισιόν, τόσο στο Eurogroup όσο και στο Ecofin. Αυτό θα κάνουμε λοιπόν και τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Γνωρίζουμε ότι μερικοί από τους πιο σημαντικούς εταίρους μας βρίσκονται σε δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή και γνωρίζουμε επίσης ότι έχουμε κοινή ευθύνη, ότι πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη» εξήγησε χαρακτηριστικά, ο Γερμανός υπουργός.
Όπως μεταδίδει το Deutsche Welle, ο W. Schaeuble επισήμανε πως μία πρώτη επαφή για το ζήτημα αυτό ανάμεσα σε Βερολίνο και Παρίσι θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδες με κοινές γαλλογερμανικές διαβουλεύσεις των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών.
Έκανε μάλιστα λόγο για «εντατικές» επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες.
Σε ερώτηση, εάν η επιεικής στάση αναμονής του προέδρου της Κομισιόν θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως πολιτική αδυναμία απέναντι στη Γαλλία, ο W. Schaeuble απάντησε:
«Δεν βλέπω τον λόγο να διεξάγουμε δημοσίως τέτοιες συζητήσεις, πριν καθίσουμε να συζητήσουμε κατ΄ιδίαν. Είμαστε σε συνεχή και στενή επαφή, άλλωστε αυτό προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες. Ο στόχος είναι να έχουμε κοινές υποχρεώσεις, περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές, βιώσιμη ανάπτυξη και βιώσιμους προϋπολογισμούς. Πρέπει από κοινού να βρούμε τον καλύτερο δυνατό δρόμο για να το επιτύχουμε αυτό…»
Για να γίνει αυτό, επισημαίνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, θα πρέπει να τηρηθούν οι κοινοί ευρωπαϊκοί κανόνες και μόνο τότε θα καταφέρει η ΕΕ να καταπολεμήσει την υψηλή ανεργία, και ιδιαίτερα την ανεργία των νέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης