Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φρένο» στην άνοδο για το ρούβλι και το ρωσικό χρηματιστήριο

«Φρένο» στην άνοδο για το ρούβλι και το ρωσικό χρηματιστήριο
Κάτω από τα 60 δολάρια υποχωρεί εκ νέου το πετρέλαιο
Έπειτα από δύο συνεχείς ανοδικές ημέρες, οι επενδυτές βάζουν «φρένο» στις αγορές στη Ρωσία.
Παράλληλα, η ρωσική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι αν συνεχιστεί η αδυναμία του ρουβλίου θα υπάρξει έλλειψη κεφαλαίων στον τραπεζικό τομέα, ενώ το σήμερα το ρούβλι κινείται εκ νέου πτωτικά, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να διαμορφώνεται πέριξ των 60 δολαρίων, ενώ απώλειες καταγράφονται και στο ρωσικό χρηματιστήριο.
Ο νέος πτωτικός γύρος στο πετρέλαιο, με την τιμή του Brent να διαμορφώνεται κάτω από το επίπεδο των 60 δολαρίων το βαρέλι, συμπίπτει με την μείωση αγορών από την πλευρά των επενδυτών στη Ρωσία.
Ο ρώσος υπουργός Οικονομικών δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα πλήγματα που προκαλεί η διολίσθηση του ρουβλίου στη χρηματοδότηση του τραπεζικού τομέα, σημειώνοντας ότι οι τράπεζες δεν έχουν επαρκή κεφάλαια για να φθάσουν τα απαιτούμενα επίπεδα.
Η ρωσική κυβέρνηση επίσης ξεκίνησε τις πωλήσεις συναλλαγματικών της αποθεμάτων, ένα μέτρο που έρχεται να προστεθεί στις συνήθεις παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την περαιτέρω διολίσθηση του ρουβλίου.
Μετά την άνοδο των δύο προηγούμενων ημερών, το ρούβλι τείνει να σταθεροποιηθεί στα 60 ρούβλια ανά δολάριο, ενώ η ισοτιμία του με το ευρώ διαμορφώνεται περί τα 73,74 ρούβλια.
Το Χρηματιστήριο της Μόσχας «παγώνει» το ράλι που κατέγραψε χθες, Πέμπτη, με τον δείκτη RTS που «κυριαρχείται» από δολάριο να παραμένει κάτω από τις 800 μονάδες την Παρασκευή.
Ειδικότερα, περί τις 11.50 π.μ. ο δείκτης RTS καταγράφει απώλειες περί το 2%, στις 749,44 μονάδες, ενώ και ο MICEX υποχωρεί κατά 2,25%, στις 1.018,78 μονάδες.
Σταθεροποίηση καταγράφεται και στην αγορά ομολόγων, με το επιτόκιο στα 10ετή ομόλογα να διαμορφώνεται κάτω από το 16% έναντι του 19% τις προηγούμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης