Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόταση της Β.Κορέας στις ΗΠΑ για κοινή έρευνα για την κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures

tags :
Πρόταση της Β.Κορέας στις ΗΠΑ για κοινή έρευνα για την κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures
«Αφού οι HΠΑ διαδίδουν ισχυρισμούς χωρίς βάση και μας διαβάλλουν, τους προτείνουμε μία κοινή έρευνα», αναφέρει το ΥΠΕΞ της Β. Κορέας
Να διενεργήσουν από κοινού έρευνα για τη μαζική κυβερνοεπίθεση της οποίας ήταν θύμα στα τέλη Νοεμβρίου ο όμιλος Sony Pictures, πρότεινε σήμερα η Βόρεια Κορέα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλώνοντας ότι η ίδια δεν είχε καμία ευθύνη.
«Αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδίδουν ισχυρισμούς χωρίς βάση και μας διαβάλλουν, τους προτείνουμε μία κοινή έρευνα», αναφέρει το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών, αφότου ο πρόεδρος Barak Obama δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον «θα απαντήσει» στη Βόρεια Κορέα, η οποία θεωρείται ότι είναι ο δράστης της πιο σοβαρής κυβερνοεπίθεσης που διενεργήθηκε ποτέ στη χώρα.
«Χωρίς να φθάσουμε μέχρι του σημείου να καταφύγουμε στα βασανιστήρια όπως το έκανε η αμερικανική CIA, έχουμε τα μέσα για να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το συμβάν», προσθέτει το υπουργείο, το οποίο επικαλείται το κρατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Δεν θα ανεχθούμε ποτέ οποιαδήποτε προσβολή εναντίον της ύψιστης αρχής μας», προσέθεσε το υπουργείο, αναφερόμενο στην ταινία "Η συνέντευξη", μια κωμωδία που δείχνει μια φανταστική συνωμοσία της CIA για να δολοφονήσει τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, τη διανομή της οποίας στους κινηματογράφους ακύρωσε τελικά η Sony έπειτα από την κυβερνοεπίθεση.
«Όμως σε περίπτωση όπου θα έπρεπε να προβούμε σε αντίποινα, δεν θα εξαπολύαμε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αθώων θεατών στους κινηματογράφους αλλά μετωπικές επιθέσεις εναντίον εκείνων που επιδίδονται σε εχθρικές ενέργειες», εναντίον της Βόρειας Κορέας, προειδοποιεί το υπουργείο.
Μετά την κυβερνοεπίθεση, η Sony έλαβε απειλές που επικαλούνται την 11η Σεπτεμβρίου για τις κινηματογραφικές αίθουσες οι οποίες θα προέβαλλαν την κωμωδία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτίθενται σε «σοβαρές συνέπειες αν αρνηθούν την πρότασή μας (για κοινή έρευνα) και συνεχίσουν να διασπείρουν διαδόσεις για υποτιθέμενα αντίποινα εναντίον μας», προστίθεται στο κείμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης