Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Όμηροι της πολιτικής του Putin οι ρώσοι δισεκατομμυριούχοι

Bloomberg: Όμηροι της πολιτικής του Putin οι ρώσοι δισεκατομμυριούχοι
Οι Ρώσοι κροίσοι με τη μεγαλύτερη έκθεση σε ρωσικές επιχειρήσεις έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημίες
Τις περιουσίες τους να συρρικνώνονται, βλέπουν οι Ρώσοι κροίσοι, καταγράφοντας ζημίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg...λόγω της πολιτικής του Vl. Putin.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα «γοητευτικά παιχνίδια» που έχουν εξαγοράσει στο παρελθόν έχουν φτάσει να έχουν την ίδια με τις βιομηχανίες που τους έκαναν πλούσιους στη Ρωσία.
«Βουτιά» έχει σημειώσει το χρηματιστήριο της Ρωσίας, εξαιτίας της χρηματοοικονομικής κρίσης, με τη συνολική κεφαλαιοποίησή του να υποχωρεί στα 345,9 από 647,4 δισ. δολάρια, βάσει του δείκτη RTS, φτάνοντας στα επίπεδα της Google.
Οι κροίσοι με τη μεγαλύτερη έκθεση σε ρωσικές επιχειρήσεις έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημίες, σύμφωνα με το Bloomberg. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται επενδυτές όπως ο «τσάρος του νίκελ», Vladimir Potanin, ο Sergei Galitsky που δραστηριοποιείται στον λιανικό τομέα και ο Leonid Mikhelson δραστηριοποιείται στον κλάδο του φυσικού αερίου.
Μικρότερες απώλειες καταγράφουν, ωστόσο, οι επιχειρηματίες που διατηρούν το μεγαλύτερο μερίδιο των επενδύσεών τους στο εξωτερικό, όπως ο Viktor Vekselberg και ο τιτάνας του χάλυβα, Alexei Mordashov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης