Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος της μητέρας για το φόνο οκτώ παιδιών

tags :
Αυστραλία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος της μητέρας για το φόνο οκτώ παιδιών
Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ χαρακτήρισε τα γεγονότα στο Κερνς "σπαραξικάρδια"


Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στην Αυστραλία σε βάρος μιας μητέρας για το φόνο οκτώ παιδιών, τα επτά από τα οποία ήταν δικά της, δύο ημέρες αφού τα πτώματά τους βρέθηκαν σε μια κατοικία στην πόλη Κερνς.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι κατηγορίες σε βάρος της 37χρονης γυναίκας για το φόνο τεσσάρων κοριτσιών και τεσσάρων αγοριών ηλικίας από 18 μηνών μέχρι 15 ετών απαγγέλθηκαν στο νοσοκομείο του Κερνς όπου η γυναίκα αναρρώνει από μαχαιριές.
"Πρόκειται για οκτώ κατηγορίες για φόνο, μία για κάθε θύμα", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μπρούνο Ασινκάρ.
Ο Ασνικάρ, ο οποίος δήλωσε πως οι πέντε πατέρες των παιδιών έχουν ενημερωθεί, πρόσθεσε πως η αστυνομία ερευνά αν η χρήση ναρκωτικών έπαιξε κάποιο ρόλο στην τραγωδία.
"Θέλω να καταστήσω σαφές πως δεν το απορρίπτω", δήλωσε. "Λέω πως δεν μπορώ να συζητήσω αν είναι αλήθεια ή όχι".
Η αστυνομία έχει πάρει δηλώσεις από περισσότερους από 100 μάρτυρες και οι νεκροψίες των παιδιών, το όγδοο από τα οποία ήταν μια ανιψιά της κατηγορουμένης, αναμένεται να ολοκληρωθούν αργότερα σήμερα, δήλωσε ο Ασνικάρ.
Ο φόνος των παιδιών, τα πτώματα των οποίων ανακαλύφθηκαν την Παρασκευή, προκάλεσε σοκ στην Αυστραλία που δεν έχει ακόμη συνέλθει από την πολιορκία και το φόνο δύο ομήρων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε καφέ του Σίδνεϊ.
Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ χαρακτήρισε τα γεγονότα στο Κερνς "σπαραξικάρδια" και μίλησε για "ημέρες δοκιμασίας" για την Αυστραλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης