Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Ενοπλος σκότωσε δύο αστυνομικούς και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

tags :
HΠΑ: Ενοπλος σκότωσε δύο αστυνομικούς και στη συνέχεια αυτοκτόνησε
Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν χωρίς προειδοποίηση από μικρή απόσταση
Ένας ένοπλος έστησε ενέδρα και πυροβόλησε θανάσιμα το Σάββατο, δύο αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Μάλιστα μια καταχώριση σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πως μπορεί να το έκανε για να εκδικηθεί τον θάνατο ενός άοπλου μαύρου, του Έρικ Γκάρνερ, από λαβή στραγγαλισμού που του έκανε αστυνομικός.
Αν οι φόνοι αποδειχθεί πως είχαν κίνητρο το θάνατο του Έρικ Γκάρνερ, ενδέχεται να πυροδοτήσουν την ένταση γύρω από τις φυλετικές σχέσεις και τη συμπεριφορά της αστυνομίας που δημιουργεί προβλήματα στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, καθώς και παρεμβάσεις από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.
Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν χωρίς προειδοποίηση από μικρή απόσταση ενώ βρίσκονταν μέσα στο περιπολικό τους στην περιοχή Μπέντφορντ-Στόιβεσαντ του Μπρούκλιν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας Ουίλιαμ Μπράτον, έχοντας δίπλα του τον ντε Μπλάζιο.
"Παρόλο που εξακολουθούμε να ενημερωνόμαστε για τις λεπτομέρειες, είναι σαφές πως πρόκειται για δολοφονία, ότι οι αστυνομικοί αυτοί πυροβολήθηκαν σε στυλ εκτέλεσης", δήλωσε ο ντε Μπλάζιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης