Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινδυνεύει η πιστοληπτική διαβάθμιση της Βρετανίας εκτιμά η Fitch

tags :
Κινδυνεύει η πιστοληπτική διαβάθμιση της Βρετανίας εκτιμά η Fitch

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Fitch Ratings στη Βρετανία, καθώς εκτιμά ότι η χώρα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας της αξιολόγησης ΑΑΑ, λόγω ανησυχιών για το δημοσιονομικό έλλειμμά της. Αναλυτικά, η Fitch θεωρεί ότι η Βρετανία είναι πιο πιθανό να δεχτεί υποβάθμιση έναντι των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών με κορυφαίες αξιολογήσεις.

 

Στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fitch, η στερλίνα δέχεται πιέσεις και υποχωρεί κατά 0,6% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,6663 δολάρια. Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, η Fitch ενδέχεται να διατηρήσει σταθερό το outlook για τη διαβάθμιση της Μ. Βρετανίας, εν αναμονή των ανακοινώσεων της κυβέρνησης σχετικά με την επιβολή πιο δραστικών μέτρων για τη μείωση του χρέους, μετά τις εκλογές που θα διενεργηθούν τον Ιούνιο του 2010. 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fitch, David Riley, ο υπουργός εμπορίου της Βρετανίας Mervyn Davies, τόνισε ότι "η αξιολόγηση "ΑΑΑ" της χώρας είναι απολύτως εξασφαλισμένη και δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας".

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης