Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταδικάζει την επίθεση στο Charlie Hebdo η Χαμάς - Σκληρή απάντηση σε Νετανιάχου

Καταδικάζει την επίθεση στο Charlie Hebdo η Χαμάς - Σκληρή απάντηση σε Νετανιάχου
Το ισλαμιστικό κίνημα απάντησε στις κατηγορίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου
Δελτίο τύπου με το οποίο καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo εξέδωσε η Χαμάς.
Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα καταδίκασε την επίθεση που διέπραξαν οι δύο Γάλλοι τζιχαντιστές, η οποία οδήγησε στον θάνατο 12 ανθρώπων την Τετάρτη στο Παρίσι.
Η Χαμάς «καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον της εφημερίδας Charlie Hebdo και επιμένει στο γεγονός ότι η διαφορετικότητα στην άποψη και τη σκέψη δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον φόνο», αναφέρει το δελτίο Τύπο.
Το ισλαμιστικό κίνημα απάντησε με αυτόν τον τρόπο στις κατηγορίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που υποστήριξε με πρόσφατες δηλώσεις του ότι η Γαλλία, το Ισραήλ και οι «πολιτισμένες χώρες» αντιμετωπίζουν την ίδια απειλή.
«Οι τρομοκράτες αυτοί πυροβολούν και σκοτώνουν δημοσιογράφους στο Παρίσι, εκείνοι (…) εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον αμάχων από τη Γάζα», είχε υποστηρίξει ο Νετανιάχου, που εδώ και μήνες συνδέει τη Χαμάς με τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, κυρίως με το Ισλαμικό Κράτος.
«Η Χαμάς καταδικάζει τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου να συνδέσει από τη μία το δικό μας κίνημα και την αντίσταση του λαού μας και από την άλλη την τρομοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αυτές οι θλιβερές απόπειρες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», σημειώνει η Χαμάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης