Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Κατάρριψη μικρού αεροσκάφους με τις υποψίες ότι μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

tags :
Βενεζουέλα: Κατάρριψη μικρού αεροσκάφους με τις υποψίες ότι μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών
Οι σοροί ανθρώπων καθώς και πακέτα που περιείχαν ναρκωτικά ήταν ορατά μέσα στο νερό κοντά στο σημείο της κατάρριψης
Η Βενεζουέλα επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι προχώρησε στην κατάρριψη ενός πολιτικού αεροσκάφους, για το οποίο υπήρχαν σοβαρές υποψίες ότι μετέφερε ναρκωτικά.
Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας ακολούθησαν το αεροπλάνο και το κατέρριψαν ανοικτά των ακτών της Αρούμπα αφού δεν έλαβαν καμία απάντηση στις προειδοποιητικές εντολές.
Οι σοροί ανθρώπων καθώς και πακέτα που περιείχαν ναρκωτικά ήταν ορατά μέσα στο νερό κοντά στο σημείο της κατάρριψης. Ο υπουργός Άμυνας, Βλαντίμιρ Παντρίνο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το αεροπλάνο, το οποίο είχε προσγειωθεί αρχικά στην πολιτεία Απούρε, καταρρίφθηκε αφού αγνόησε τις επικοινωνίες από το κέντρο ελέγχου κατά την απογείωσή του.
«Δεν υπάκουσε στις εντολές και καταρρίφθηκε 25 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της (στρατιωτικής) βάσης Χοσέφα Καμέγιο, δηλαδή εντός των χωρικών μας υδάτων», δήλωσε ο ίδιος.
«Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι παραβιάσαμε τον διεθνή εναέριο χώρο. Όχι. Όλες οι στρατιωτικές ενέργειες γίνονται εντός του γεωγραφικού μας χώρου σύμφωνα με την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία που ορίζει το σύνταγμα».
Ο Παντρίνο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα θύματα ή σε τι πιθανόν εμπλεκόταν το αεροσκάφος, το οποίο είχε αμερικανική άδεια πτήσης. Στα συντρίμμια βρέθηκαν 400 συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτικά, κυρίως κοκαΐνη, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αρχές της Αρούμπα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης