Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Figaro: Merkel και Hollande αναζητούν κοινή θέση για την Ελλάδα και την ΕΕ

tags :
Le Figaro: Merkel και Hollande αναζητούν κοινή θέση για την Ελλάδα και την ΕΕ
Στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας επισημαίνεται ότι Βερολίνο και Παρίσι έχουν επιλέξει διαφορετικούς δρόμους στην αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος
«Ελλάδα, ΕΕ: Merkel και Hollande αναζητούν κοινή θέση» είναι ο τίτλος της γαλλικής Le Figaro η οποία αναφέρεται στην συνάντηση που είχαν στο Στρασβούργο, παρουσία του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.
Εκπρόσωπος του Μartin Sculz ανέφερε ότι η ατμόσφαιρα ήταν φιλική και εποικοδομητική.
Κατά την διάρκεια της συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και όλα τα τελευταία γεγονότα.
Η Le Figaro επισημαίνει ότι επρόκειτο για το ραντεβού που αναβλήθηκε λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.
Στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας επισημαίνεται ότι Βερολίνο και Παρίσι έχουν επιλέξει διαφορετικούς δρόμους στην αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος.
Όπως αναφέρεται η γερμανίδα καγκελάριος καθυστέρησε στην αποστολή συγχαρητηρίου μηνύματος στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενώ ο Hollande  έσπευσε να προσκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Το Βερολίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν θέλει να πιστέψει ότι το Παρίσι θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός «μετώπου αντι-Merkel στην Ευρώπη.
Στο επίκεντρο βρίσκεται και το ρωσικό ζήτημα, καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται και πάλι στην Ουκρανία.
Ηδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει τεθεί κατά των κυρώσεων στη Ρωσία, ενώ και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Victor Orban ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον Vladimir Putin στις 17 Φεβρουαρίου στην Βουδαπέστη, παρά τις καταγγελίες των Βρυξελλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης