Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υπεύθυνη η Merkel για την αποτυχία της τρόικας δηλώνει στέλεχος του Die Linke

tags :
Γερμανία: Υπεύθυνη η Merkel για την αποτυχία της τρόικας δηλώνει στέλεχος του Die Linke
«Η πολιτική της τρόικας από την ΕΕ έχει αποτύχει. Και με αυτό έχει αποτύχει η Merkel, διότι είναι η δική της πολιτική», ο επικεφαλής του Die Linke
Την καγκελάριο Merkel θεωρεί υπεύθυνη για την αποτυχία της τρόικας, ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι, ενώ καταλογίζει την ευθύνη για την αντιπαράθεση με την Ελλάδα στην κυβέρνηση της χώρας του.
«Η πολιτική της τρόικας από την ΕΕ έχει αποτύχει. Και με αυτό έχει αποτύχει η Merkel, διότι είναι η δική της πολιτική» δηλώνει ο Γκρέγκορι Γκίζι στην εφημερίδα «Die Zeit» και προσθέτει ότι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακολούθησαν την αρχή της αποσύνθεσης αντί της ανοικοδόμησης των υπερχρεωμένων κρατών.
Ο νέος Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να συνεργαστεί πιο στενά με την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, αλλά και τη Γαλλία, επισημαίνει ο κ. Γκίζι και τονίζει ότι οι άλλες υπερχρεωμένες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και να πάρουν επίσης αποστάσεις από την Καγκελάριο.
«Αυτό θα μπορούσε να στριμώξει την κυρία Merkel» προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης