Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici προς το Νότο: Η ακροδεξιά δεν συνιστά άλλοθι για τη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Moscovici προς το Νότο: Η ακροδεξιά δεν συνιστά άλλοθι για τη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων
"Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τη Γαλλία, όλοι παρακολουθούν την άνοδο του Εθνικού Μετώπου"
Σαφές μήνυμα προς τις χώρες του Νότου πως η άνοδος της ακροδεξιάς δεν συνιστά άλλοθι για την αποφυγή των μεταρρυθμίσεων απέστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, Pierre Moscovici.
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε πως η άνοδος της ακροδεξιάς αν και «είναι ένα θέμα που μας ανησυχεί όλους, όμως δεν αποτελεί επαρκή αιτία για να αποφύγουμε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων».
«Οι αποφάσεις που λάβαμε ελήφθησαν πάνω σε αντικειμενικές βάσεις και ευτυχώς για αυτό διότι σε διαφορετική περίπτωση η Κομισιόν θα έχανε την αξιοπιστία της» υπογράμμισε, αναφερόμενος στην εξαμηνιαία οικονομική θεώρηση των κρατών – μελών, η οποία προβλέπει την παράταση δύο ετών της προθεσμίας μείωσης του γαλλικού ελλείμματος στο -3%.
Πάντως, η Κομισιόν απέφυγε να επιβάλλει κυρώσεις στο Παρίσι.
«Θεωρώ ότι οι κυρώσεις είναι πάντοτε λάθος, επειδή αυτό δείχνει πως δεν καταφέραμε να πείσουμε μια χώρα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Από την άλλη, κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει την εντύπωση εξευτελισμού (...) και να δώσει ώθηση στα άκρα» τόνισε ο P. Moscovici.
«Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τη Γαλλία, όλοι παρακολουθούν την άνοδο του Εθνικού Μετώπου, όλοι βλέπουν με μεγάλη ανησυχία την άνοδο των άκρων. Ασφαλώς υπάρχει αυτό το στοιχείο, αλλά δεν είναι καθοριστικό» κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης