Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έμμεσες βολές Rajoy σε Τσίπρα – Κίνδυνος για την Ευρώπη, τα κινήματα που αναδείχθηκαν από την κρίση

Έμμεσες βολές Rajoy σε Τσίπρα – Κίνδυνος για την Ευρώπη, τα κινήματα που αναδείχθηκαν από την κρίση
Μεγάλο το κόστος για την έξοδο από την κρίση, τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός, όμως είναι ευκολότερο να καταστρέφουμε από το να χτίζουμε
Τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την Ευρώπη από την εμφάνιση ριζοσπαστικών και ξενοφοβικών κινημάτων που προέρχονται είτε από τη Δεξιά είτε από την Αριστερά και τα οποία αναδείχθηκαν μέσα από την οικονομική κρίση, επισήμανε ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, σε σημερινές δηλώσεις του.
Πρόκειται για μια έμμεση αναφορά τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο Podemos, ένα κόμμα που αναδείχθηκε μέσα από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των αγανακτισμένων τον Μάιο του 2011 και το οποίο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εδραιώνει ολοένα και περισσότερο την παρουσία του στην ισπανική πολιτική σκηνή.
Μάλιστα, σε μια έμμεση αναφορά στον Τσίπρα, σημείωσε ότι πολλοί βλέπουν ως εχθρούς για τα προβλήματά τους την Ε.Ε. ή συνωμοσίες που εξυφαίνονται.
Όπως ανέφερε, «η κρίση είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρώπη λαϊκίστικα ριζοσπαστικά κινήματα ή εθνικιστικά, τα οποία εκμεταλλεύονται τον πόνο των ανθρώπων για να προτείνουν απλοϊκές λύσεις, ξεπερασμένες και αποτυχημένες, απευθύνοντας κατηγορίες για ξένους εχθρούς, που σε πολλές περιπτώσεις ήταν η Ε.Ε., ή ότι για τα προβλήματά τους φταίνε συνωμοσίες».
Χαρακτήρισε δε, «τεχνητά εφευρήματα» στην πολιτική τα κινήματα αυτά, που αναδείχθηκαν εξαιτίας της κρίσης στην Ευρώπη, όπως συνέβη και σε άλλες εποχές με τραγικές μνήμες, προσθέτοντας ότι τέτοια κινήματα, ιστορικά, ποτέ δεν πρόσφεραν τίποτα το θετικό.
Σύμφωνα με τον Mariano Rajoy, μπορεί το καινούργιο να φαίνεται ωραίο, ωστόσο σημείωσε ότι η ιστορία έχει καταδείξει ότι ήταν το χειρότερο και πρόσθεσε ότι γι' αυτόν τον λόγο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει πολύ σημαντική δουλειά να κάνει στην Ευρώπη, καθώς πρέπει να δώσει μάχη ενάντια σε αυτά τα κινήματα με τη δύναμη που του δίνουν οι αρχές και τα επιτεύγματά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης