Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Κρίσιμο 4μηνο για την Ελλάδα - Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, να γίνει σεβαστή η επιλογή των Ελλήνων

Schulz: Κρίσιμο 4μηνο για την Ελλάδα - Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, να γίνει σεβαστή η επιλογή των Ελλήνων
Έχουμε δημοκρατικό καθήκον να ακούσουμε τους πολίτες που ζητούν αλλαγή της πολιτικής λιτότητας, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Κρίσιμο χαρακτήρισε το επόμενο τετράμηνο για την Ελλάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, σε συνέντευξή του στο euractiv.gr και τον Σ. Μιχαλόπουλο, τονίζοντας ότι απαιτείται ευελιξία από όλες τις πλευρές, ώστε να τηρηθούν τόσο οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσο και να γίνει σεβαστή η επιλογή του ελληνικού λαού.
Ερωτηθείς σχετικά με τη νέα ελληνική κυβέρνηση σημείωσε ότι χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί στο καθήκον της διακυβέρνησης, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα είναι ότι αυτή η «περίοδος χάριτος» δεν υπήρξε ποτέ για την ελληνική κυβέρνηση, εξαιτίας των εξαιρετικά ασφυκτικών προθεσμιών μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το γεγονός ότι έχει λίγο χρόνο για τη μετάβαση, κάτι σημαντικό προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά και να διαμορφώσει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία που θα αντανακλά την ψήφο του ελληνικού λαού.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ακόμη ότι οι επόμενοι τέσσερις μήνες είναι κρίσιμοι όσον αφορά τις δεσμεύσεις της χώρας και τον σεβασμό της επιθυμίας των ελλήνων ψηφοφόρων, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κύκλος μπορεί να τετραγωνιστεί, με την προϋπόθεση ότι και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να δείξουν κάποια ευελιξία».
Ωστόσο, συμπλήρωσε, «προτού δειχθεί αυτή η ευελιξία, πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη θα επανέλθει μόνο εάν όλοι χρησιμοποιήσουν αυτό το 4μηνο παράθυρο ευκαιρίας εποικοδομητικά, εξετάζοντας ειδικά το πώς θα εφαρμοστεί η συμφωνία του Eurogroup ομαλά και γρήγορα».
«Γι’ αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθεί αυτό το χρονικό διάστημα και όχι για να εμφανιστούν νέα στοιχεία ή για λεκτικές διαμάχες», τόνισε.
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη, τονίζοντας ότι αυτό που κάνουν είναι να πωλούν οφθαλμαπάτες στον κόσμο, κάτι που συνιστά αιτία για μεγάλη ανησυχία.
Επίσης, υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης της υφιστάμενης πολιτικής, σημειώνοντας ότι όλοι οι πολίτες στην Ευρώπη ζητούν αλλαγή πολιτικής και οι πολιτικοί έχουν δημοκρατικό καθήκον να ακούσουν και να πράξουν αναλόγως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης