Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 12 ετών κατακρημνίζεται το ευρώ - Υποχωρεί στα 1,0998 δολάρια μετά τις εξαγγελίες Draghi

tags :
Σε χαμηλό 12 ετών κατακρημνίζεται το ευρώ - Υποχωρεί στα 1,0998 δολάρια μετά τις εξαγγελίες Draghi
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών το ευρώ
(upd) Στα 1,0998 δολάρια υποχωρεί το ευρώ, στον απόηχο των δηλώσεων του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, καταγράφοντας το χαμηλό επίπεδο των τελευταίων 12 ετών.
Ειδικότερα, το ευρώ υποχωρεί αυτή τη στιγμή στο -0,71% και τα 1,0998, εγκαταλείποντας το όριο των 1,10 δολαρίων/ευρώ για πρώτη φορά μετά το 2003.
Πάντως, η πρώτη αντίδραση στην απόφαση της ΕΚΤ ήταν ανοδική, δεδομένων των βελτιωμένων προβλέψεων της ΕΚΤ για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη.
Στη συνέχεια ωστόσο η τάση αντιστράφηκε, καθώς ο Draghi δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα αγοράζει ομόλογα με επιτόκιο χαμηλότερο από το επιτόκιο καταθέσεων, δηλαδή κάτω από -0,2%.
Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή η ισοτιμία του ευρώ έναντι του γιεν διολισθαίνει σε χαμηλά ενός μήνα, υποχωρώντας στα 132,17 γιεν.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών διολίσθησε σήμερα το πρωί το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν όψει της τακτικής συνεδρίασης της ΕΚΤ.
Αναλυτικότερα, το ευρώ υποχώρησε στα 1,1084 δολάρια, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό των 1,1098 δολαρίων ανά ευρώ.
Σημειώνεται, ακόμα, ότι τις πρώτες πρωινές ώρες, 7:11 ώρα Λονδίνου, το ευρώ άγγιξε τα 1,1037 δολάρια, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2003.
Το ευρώ διολίσθησε ακόμα και έναντι του γεν στα 132,4.
«Το ευρώ διολισθαίνει πολύ απλά διότι δεν έχει ακόμη συμπεριλάβει τον αντίκτυπο από την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα», σημειώνει ο Greg Gibbs, επικεφαλής στρατηγικής για τις αγορές Ασίας – Ειρηνικού της RBS, προσθέτοντας ότι «οι νομισματικές ρυθμίσεις απλώς δεν έχουν αποτιμηθεί πλήρως».
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειωτέον, η οποία συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη, στην Κύπρο, αναμένεται να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες του προγράμματος αγοράς κεκαλυμμένων ομολόγων, συνολικού ύψους 1 τρισ. ευρώ, το οποίο σύμφωνα με τους αναλυτές θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης