Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλι Ρεν- Μπαρόζο: 'Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα'

tags :
Όλι Ρεν- Μπαρόζο: 'Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα'

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα». Αυτό ανέφερε ο επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της ΕΕ, Όλι Ρεν, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Ανάλογες δηλώσεις έκανε, σύμφωνα με το Dow Jones, και ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Οι χώρες της Ευρωζώνης- συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας- είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ελλάδα αν η Ελλάδα το ζητήσει, επισήμανε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό που θα μεταδοθεί το Σάββατο, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires. «Η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει αν η Ελλάδα το χρειαστεί, και μέχρι τώρα η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική στήριξη» τόνισε ο Barroso.

Ωστόσο, ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει ότι η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για βοήθεια δεν θέτει θέμα κύρους, δεδομένου ότι τα μέλη της ΕΕ συμβάλουν οικονομικά στο Ταμείο."Αυτό που θέλω να θυμίσω είναι ότι η Ελλάδα και όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ είναι μέλη  του ΔΝΤ. Μάλιστα, οι χώρες-μέλη της ΕΕ αποτελούν με διαφορά την μεγαλύτερη πηγή  άντλησης κεφαλαίων για το ΔΝΤ", είπε ο Barroso,


Οι δηλώσεις Ρεν και Μπαρόζο έρχονται σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα χρονική συγκυρία κατά την οποία πληθαίνουν οι φήμες για το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προοπτική που αναλυτές θεωρούν ότι θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στη συνοχή του ευρώ.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης