Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πιθανή συμφωνία με το Ιράν «έριξε» το πετρέλαιο - Απώλειες -5% για τον «μαύρο χρυσό»

Η πιθανή συμφωνία με το Ιράν «έριξε» το πετρέλαιο - Απώλειες -5% για τον «μαύρο χρυσό»
Τερμάτισε στα 48,87 δολάρια το βαρέλι
Ισχυρή πτώση της τάξεως του 5% κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, Παρασκευή, καθώς μειώθηκαν οι φόβοι για την διακοπή στην προμήθεια αργού λόγω των συγκρούσεων στην Υεμένη.
Μάλιστα η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στην επικείμενη συμφωνία με το Ιράν, μέχρι την επόμενη εβδομάδα, που θα αυξήσει την προσφορά πετρελαίου.
Ειδικότερα σήμερα, τα συμβόλαια πετρελαίου παράδοσης Μαΐου σημείωσαν πτώση -5% ή 2,56 δολάρια, τερματίζοντας στα 48,87 δολάρια το βαρέλι.
Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε -4,7%, τερματίζοντας στα 56,44 δολάρια το βαρέλι.
Σημειώνεται ότι σε επίπεδο εβδομάδα το πετρέλαιο κατέγραψε ράλι, τερματίζοντας με κέρδη +4,9% σε επίπεδο εβδομάδας.
Μάλιστα ο «μαύρος χρυσός» τερματίζει με άνοδο για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πληγεί τους τελευταίους εννέα μήνες από την υπεράντληση αργού, με αποτέλεσμα την υπερπληθώρα προϊόντος και την ταυτόχρονη μειωμένη ζήτηση.
Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, επενδυτές εμφανίστηκαν να ανησυχούν μετά την είδηση της συμμετοχής της Σαουδικής Αραβίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη.
Όπως σημειώνει ο Ρ. Andurand, η κλιμακούμενη πολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή, που θα μπορούσε να επηρεάσει τις προμήθειες πετρελαίου, θα πρέπει να παρακολουθείται στενά.
«Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι περίπλοκη και μπορεί να αλλάξει από ημέρα σε ημέρα», σημειώνει και προσθέτει ότι «μπορεί να υπάρξει απώλεια προμήθειας πετρελαίου σε μερικές χώρες της περιοχής, κάτι που πρέπει να παρακολουθείται στενά».
Περισσότερη μεταβλητότητα είναι το τελευταίο που επιθυμούν οι αγορές, όταν οι τελευταίοι μήνες αποδείχθηκαν κάτι σαν «τρενάκι του τρόμου».
Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Ιούνιο, η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει άνω του 50% από τα υψηλά των 114 δολαρίων το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης