Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε συμφωνία για σύσταση κοινής στρατιωτικής δύναμης κατέληξαν οι ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου

Σε συμφωνία για σύσταση κοινής στρατιωτικής δύναμης κατέληξαν οι ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου
Διορία ενός μηνός για να οριστεί η σύνθεση της κοινής στρατιωτικής δύναμης
Στη συγκρότηση μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης, η οποία θα έχει κυρίως στόχο να πολεμήσει «τις τρομοκρατικές οργανώσεις», συμφώνησαν οι επικεφαλής των κρατών μελών του Αραβικού Συνδέσμου, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο.
Οι ίδιοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, έδωσαν διορία ενός μήνα για να οριστεί η σύνθεση της δύναμης αυτής, οι τρόποι και τα μέσα δράσης της και να διευκρινιστούν οι στόχοι της.
«Οι Άραβες ηγέτες συμφώνησαν καταρχήν στη συγκρότηση μια αραβικής στρατιωτικής δύναμης» δήλωσε ο Σίσι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Πάντως, στην πρόταση που είχε γίνει εδώ και μήνες από την Αίγυπτο, συμφώνησαν οι 21 αρχηγοί κρατών και μοναρχιών που ήταν παρόντες ή εκπροσωπούνταν εκ των 22 κρατών μελών του Αραβικού Συνδέσμου. Κενή παραμένει η έδρα της Συρίας.
Την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας μια τέτοιας δύναμης, για «να πολεμήσει εναντίον των τρομοκρατών» στην πρώτη γραμμή των οποίων βρίσκεται η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, τόνισε ο  Αραβικός Σύνδεσμος επανειλημμένα,
Σε σχετική ψήφισμα, το οποίο ενέκρινε ο Σύνδεσμος και αντίγραφό του περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, αναφέρεται πως «ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου (Νάμπιλ αλ Αράμπι), σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Συνόδου (Σίσι) προσκαλεί μία αντιπροσωπεία αξιωματούχων υπό την επίβλεψη των αρχηγών των γενικών επιτελείων εθνικής άμυνας των κρατών μελών, η οποία θα έχει περιθώριο ενός μήνα προκειμένου να εξετάσει κάθε πλευρά της αυτής της κοινής στρατιωτικής δύναμης και να προχωρήσει σε συστάσεις σχετικά με τις διαδικασίες, τους μηχανισμούς και τον προϋπολογισμό της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης