Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande και Rentzi στη διαδήλωση για την τρομοκρατία στην Τύνιδα - Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου είπαν όχι στην τρομοκρατία

Hollande και Rentzi στη διαδήλωση για την τρομοκρατία στην Τύνιδα - Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου είπαν όχι στην τρομοκρατία
«Ελεύθερη Τυνησία, έξω η τρομοκρατία», «η χώρα μας είναι ισχυρότερη από εσάς» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν
Ο γάλλος πρόεδρος F. Hollandeκαι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας M. Rentzi μετείχαν στη μεγαλειώδη πορεία στους δρόμους της Τύνιδας «εναντίον της τρομοκρατίας».
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και πολιτικοί ηγέτες πλημμύρισαν τους δρόμους της Τύνιδας, στον απόηχο της επίθεσης στο μουσείο Bordeaux, την ώρα που οι αρχές της Τυνησίας επιβεβαίωναν τον θάνατο του αρχηγού της μεγαλύτερης τζιχαντιστικής οργάνωσης στην χώρα.
Περιστοιχισμένος από ηγέτες και αξιωματούχους ξένων χωρών, ο πρόεδρος της Τυνησίας BenziKaintEsembsi συμμετείχε στη πορεία αυτή, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.
«Ελεύθερη Τυνησία, έξω η τρομοκρατία», «η χώρα μας είναι ισχυρότερη από εσάς» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν σημαίες της Τυνησίας ενώ διέσχιζαν στη λεωφόρο που οδηγεί στο μουσείο Bordeaux.
«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να πουν σήμερα «όχι στην τρομοκρατία» και προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα στους τρομοκράτες: η Τυνησία είναι απρόσβλητη!» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκ των διαδηλωτών.
Λίγο πριν από την έναρξη της πορείας, ο πρωθυπουργός της χώρας Esint ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ένοπλης τζιχαντιστικής οργάνωσης της Τυνησίας, ο LockmanabouSakrο οποίος κατηγορείται από την Τυνησία ότι «διηύθυνε» την επίθεση της 18ης Μαρτίου εναντίον του μουσείου Bordeaux, σκοτώθηκε χθες Σάββατο.
Οι δυνάμεις της Τυνησίας «κατάφεραν να σκοτώσουν χθες, Σάββατο, τα πλέον σημαντικά στελέχη της οργάνωσης Φάλαγγα Okma Imbin Nafaa, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Lockman abou Sakr» δήλωσε στον Τύπο.
Επρόκειτο για «πολύ σημαντική επιχείρηση στο πρόγραμμά μας στο πλαίσιο της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας» τόνισε ο ίδιος.
Ο Abou Sakr σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων της χώρας στην περιοχή Kafsa (κεντροδυτικά) κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 9 ένοπλοι τζιχαντιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης