Τελευταία Νέα
Διεθνή

R. Hoffman (Γερμανία): Καταστροφικά τα αποτελέσματα μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

tags :
R. Hoffman (Γερμανία): Καταστροφικά τα αποτελέσματα μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
Το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, τόνισε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Γερμανίας
Καταστροφικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Γερμανίας, Reiner Hoffman, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Reiner Hoffman σημείωσε ότι η ανεργία αποτελεί μείζον πανευρωπαϊκό ζήτημα, τονίζοντας την ανάγκη να εκπονηθεί μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία θα περιλαμβάνει προτάσεις για την ανάπτυξη και συγκεκριμένα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα ελληνικά και τα γερμανικά συνδικάτα συνεργάζονται πολλά χρόνια και ότι είναι «πολύ δεμένοι εταίροι στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συνδικάτων», για να συμπληρώσει ότι «έχουμε εκφραστεί υπέρ επενδυτικών πολιτικών, ενώ εδώ και χρόνια έχουμε εκφραστεί εναντίον της αυστηρής πολιτικής λιτότητας και περιμένουμε ότι θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή μέσα στην Ευρώπη».
«Ιδίως για τα γερμανικά συνδικάτα υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, έτσι ώστε όχι μόνο να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή, αλλά και η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, στην Ε.Ε. Οτιδήποτε διαφορετικό θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για όλη την Ευρώπη», σημείωσε.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων και των εταίρων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα πρέπει να ενδυναμωθεί και να υποστηριχθεί, προσθέτοντας ότι «στη Γερμανία, σε παρόμοιο πλαίσιο, διαπιστώσαμε πως όταν υπάρχει ενεργή εργοδοσία σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, η ανεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί, διότι είναι παράδοξο στην Ευρώπη, όταν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας, στην Ελλάδα όμως έχει επιβληθεί ένα πρόγραμμα λιτότητας που ουσιαστικά διέλυσε αυτές τις σχέσεις, αυτό το πλαίσιο».
Γι' αυτό τον λόγο «θεωρούμε ότι τα συνδικάτα, όλοι οι εταίροι, η εργοδοσία, οι επιχειρήσεις πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και από κοινού να βρουν μια εποικοδομητική λύση».
Ας σημειωθεί ότι στη συνάντηση του κ. Hoffman με τον κ. Τσίπρα ήταν παρόντες ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης