Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στη Wall ενόψει των αμερικανικών μάκρο

tags :
Πιέσεις στη Wall ενόψει των αμερικανικών μάκρο
Tο ADR της ΕΤΕ καταγράφει πτώση στο -3,88% και τα 1,24 δολάρια
Με απώλειες κινούνται σήμερα, Τρίτη, οι αμερικανικοί δείκτες, ενόψει της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων για το 2014.
Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχωρεί στο -0,50% και τις 17.890 μονάδες, ο Nasdaq στο -0,41% και τις 4.927 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,46% και τις 2.077 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ καταγράφει πτώση στο -3,88% και τα 1,24 δολάρια.
Νωρίτερα, σταθερές παρέμειναν τον Ιανουάριο οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη S&P/Case-Shiller, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη και ο οποίος περιλαμβάνει τα στοιχεία είκοσι πόλεων.
Ειδικότερα, άνοδος τιμών κατά 0,7% αντίστοιχα, καταγράφηκε σε Σαρλότ, Μαϊάμι και Σαν Ντιέγκο, ενώ αντιθέτως στο Σαν Φρανσίσκο οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,9%.
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,9%, ενώ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2014 καταγράφηκε άνοδος 4,6%.
«Ο συνδυασμός χαμηλών επιτοκίων και ισχυρής καταναλωτικής εμπιστοσύνης βασιζόμενης στη στερεή ανάπτυξη της απασχόλησης, φθηνού πετρελαίου και χαμηλού πληθωρισμού συνεχίζουν να υποστηρίζουν περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές κατοικιών» επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο David M. Blitzer, πρόεδρος της επιτροπής των δεικτών S&P Dow Jones Indicies.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης