Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ινδία "έριξε" τη Wall Street- Κέρδη σημείωσε την εβδομάδα

tags :
Η Ινδία
Την τρίτη κατά σειρά ανοδική εβδομάδα ολοκλήρωσε σήμερα η Wall Street, παρόλο που έκλεισε με απώλειες, σταματώντας το επί οκτώ συνεδριάσεις ανοδικό σερί. Η απρόσμενη μείωση του βασικού επιτοκίου δανεισμού από την Ινδία, προκάλεσε ανησυχίες στην επενδυτική κοινότητα, καθώς ελήφθη ως μήνυμα ότι τα κυβερνητικά μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας αίρονται σταδιακά.
Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχώρησε 0,35% στις 10.741,98 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,71% στις 2.374,41 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έχασε 0,51% στις 1.159,9 μονάδες.
Στη σημερινή συνεδρίαση έληξαν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες παραγώγων, το επονομαζόμενο quadruple witching, προκαλώντας πιέσεις στους δείκτες, οδηγώντας τους επενδυτές να αλλάξουν χέρια περίπου 8,8% περισσότερες μετοχές.
Με απώλειες 0,5% διαμορφώθηκε ο δείκτης των τραπεζών του δείκτη S&P 500, καθώς η Goldman Sachs μείωσε τις εκτιμήσεις της κατά 15%για τα κέρδη, κυρίως των επενδυτικών τραπεζών, επί των συναλλαγών του Φεβρουαρίου.
Επιπλέον, η Goldman ανέφερε ότι κρατά ευνοϊκή στάση απέναντι στις JPMorgan και Bank of America, σε αντίθεση με τις Morgan Stanley και Citigroup, ενώ εμμένει στη σύσταση της πώλησης για την Jefferies Group.
Σε "buy" αναβάθμισε τη σύσταση της για την Best Buy η Goldman Sachs από "neutral" προηγουμένως, ενώ ταυτόχρονα έδωσε νέα τιμή στόχο στα 47 δολ. από 44 δολ., οδηγώντας τη μετοχή της εταιρείας να καταγράψει κέρδη 1,9%.
Απώλειες σημείωσε ο κλάδος των εμπορευμάτων, καθώς στις αγορές του αργού και των μετάλλων σημειώθηκαν σημαντικές ρευστοποιήσεις. Το αργό υποχώρησε κάτω από τα 81 δολάρια, ενώ ο χρυσός υποχώρησε κατά 1,8%. Οι πετρελαϊκές Exxon και Schlumberger υποχώρησαν κατά 0,9% και κατά 1,5% αντίστοιχα, ενώ και η Freeport-McMoRan Copper & Gold έχασε 1,4%.
Σε αύξηση των επιτοκίων της προέβη η κεντρική τράπεζα της Ινδίας, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2008, καθώς η άνοδος του πληθωρισμού στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 μηνών, προκαλεί έντονες ανησυχίες για τα επίπεδα ρευστότητας στην οικονομία.
Πιο συγκεκριμένα, το βασικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,5%, από 3,25% προηγουμένως, απόφαση που ελήφθει ένα μήνα πριν το προγραμματισμένο συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας όπου διαμορφώνεται η νομισματική πολιτική. Πολλοί αναλυτές απέδωσαν την κίνηση αυτή ως φόβο της Κεντρικής Τράπεζας απέναντι στην αύξηση της κατανάλωσης και της βελτίωσης της αγοράς κατοικίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης