Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα ασιατικά ομόλογα στρέφει τους επενδυτές η PimCo

tags :
Στα ασιατικά ομόλογα στρέφει τους επενδυτές η PimCo
Στην αγορά ομολόγων της Ασίας στρέφει την προσοχή των επενδυτών η Pacific Investment Management στην τελευταία έκθεση της, στην οποία συστήνει στους πελάτες της να μην προτιμούν τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά ομόλογα.
Οι πολιτικοί θα έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο πως οι επενδυτές θα τοποθετηθούν απέναντι στις κατηγορίες κεφαλαίων το επόμενο 12μηνο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της PimCo στην Ασία, Brian Baker. Καθώς οι κυβερνήσεις αρχίζουν και αποσύρουν σιγά σιγά τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και καθώς οι νομοθέτες περιορίζουν το ρόλο των τραπεζών στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, τότε η πιθανότητα πολιτικού λάθους είναι πάρα πολύ μεγάλη, προσθέτει ο Baker.
Μάλιστα, ο CEO ανέφερε ότι οι ρυθμοί ανάκαμψης της οικονομίας θα σταματήσουν αν συνεχιστεί αυτή η αβεβαιότητα, ο προστατευτισμός και μία πιθανή αύξηση των επιτοκίων από τις Κεντρικές τράπεζες.
Από την άλλη μεριά, θεωρεί ότι στην Ασία η οικονομική ανάκαμψη θα είναι σημαντική, ενώ οι επενδυτές αναζητούν όλο και περισσότερα οφέλη από την διαδικασία της ανάπτυξης στις περιφερειακές κεφαλαιαγορές. Μάλιστα, θεωρεί ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομίες θα πετύχουν επίπεδα ανάπτυξης μεταξύ του 11 και του 13% το 2011, την ώρα που οι ΗΠΑ δεν θα σημειώσουν ανάπτυξη πάνω από 3%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης