Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Συρρίκνωση εξακολουθεί να παρουσιάζει η ρωσική οικονομία παρά τις διαβεβαιώσεις Putin

FT: Συρρίκνωση εξακολουθεί να παρουσιάζει η ρωσική οικονομία παρά τις διαβεβαιώσεις Putin
Oικονομολόγοi εκτιμούν ότι το ΑΕΠ θα παρουσιάσει μείωση 2-4% το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους
Δυσοίωνα εξακολουθούν να είναι τα νέα για τη ρωσική οικονομία η οποία παρουσιάζει περαιτέρω συρρίκνωση παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου Vladimir Putin ότι οι δύσκολες μέρες της κρίσης πέρασαν, σύμφωνα με τους Financial Times.
Οι μηνιαίες στατιστικές αναλύσεις έδειξαν ότι οι κατανάλωση αγαθών κινήθηκε πτωτικά παρά το γεγονός ότι το ρωσικό ρούβλι σταθεροποιήθηκε, με τους οικονομολόγους να εκτιμούν ότι το ΑΕΠ θα παρουσιάσει μείωση 2-4% το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν μόλις μία μέρα μετά τη μαραθώνια εμφάνιση του ρώσου προέδρου στη ρωσική τηλεόραση σε μια προσπάθεια να βεβαιώσει τους ρώσους για την καλυτέρευση της ρωσικής οικονομίας.
«Τίποτα δεν είναι σε πτώση και όλα δουλεύουν κανονικά. Έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας τα προβλήματα μας» δήλωσε ο Putin.
Δεν είναι όμως μόνο ο ρώσος πρόεδρος που προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να αναπτερώσει το ηθικό των ρώσων.
Πολλά μέλη του οικονομικού του επιτελείου επιδίδονται σε μια προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η με την ανάκαμψη του ρούβλι έχει ανακάμψει και η οικονομία.
Το ρούβλι έχασε περισσότερο από το μισό της αξίας του έναντι του δολαρίου τον περασμένο χρόνο εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά την Ουκρανική κρίση.
Συγκεκριμένα, το κλείσιμο της εβδομάδας βρήκε το ρωσικό νόμισμα στα 51,68 δολάρια, μειωμένο κατά 3,5% σε καλύτερη ωστόσο κατάσταση από τα 68 δολάρια που είχε βρεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η κυβέρνηση πάντως εκτιμά ότι το ΑΕΠ δεν θα πέσει κάτω από το 3% φέτος ενώ η ανάπτυξη θα κυμανθεί από 0,5% έως 2,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης