Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Οι μισθολογικές αυξήσεις το αίτημα των διαδηλωτών στην Βαρσοβία

Πολωνία: Οι μισθολογικές αυξήσεις το αίτημα των διαδηλωτών στην Βαρσοβία
Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις πορείες με διαφορετικά δρομολόγια
Οι μισθολογικές αυξήσεις ήταν τα αίτημα περίπου 30.000 διαδηλωτών, σύμφωνα με την αστυνομία, που συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Βαρσοβία, υπερασπιζόμενοι παράλληλα τις θέσεις εργασίας.
Μεταξύ αυτών ήταν εκπαιδευτικοί, μεταφορείς, εργάτες ορυχείων και πυροσβέστες, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην έκκληση των συνδικάτων ZNP και OPZZ, έφθασαν απ΄ όλη την Πολωνία για να διαδηλώσουν.
Στα αιτήματα των συνδικάτων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το ύψος του κατώτερου μισθού, οι όροι συνταξιοδότησης και η συντάξιμη ηλικία, οι φόροι που καταβάλλουν οι πιο φτωχοί από τους πολίτες, οι ώρες εργασίας και η κοινωνική ασφάλιση.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Ζητούμε αυξήσεις των μισθών", "Θέλουμε τον διάλογο", "Στοπ στο κλείσιμο σχολείων", ενώ ζητούσαν και "αξιοπρεπή εργασία".
Έτσι, τέσσερις πορείες με διαφορετικά δρομολόγια πέρασαν μπροστά από τα υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Εργασίας, για να καταλήξουν μπροστά από την έδρα της πρωθυπουργού Ewa Kopacz, η οποία απουσίαζε διότι βρίσκεται στην Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης