Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νίγηρας: Πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια

tags :
Νίγηρας: Πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια
Η κυβέρνηση αποδίδει την έλλειψη σιτηρών στην ξηρασία και στις πλημμύρες
Πάνω από 2,5 εκατ. άνθρωποι αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια στον Νίγηρα εξαιτίας της έλλειψης σιτηρών, η οποία οφείλεται στις κλιματικές συνθήκες, πρόβλημα που επιδεινώνει η παρουσία περίπου 200.000 προσφύγων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις επιθέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Γεωργίας στη Νιαμέι.
“Μια έρευνα η οποία διεξήχθη από τον Δεκέμβριο του 2014 έδειξε ότι το 15,7% του πληθυσμού, δηλαδή 2.588.128 άνθρωποι, βρίσκονται σε κατάσταση επισιτιστικής ανασφάλειας, εκ των οποίων οι 410.297 σε (κατάσταση) ακραίας ανασφάλειας”, τόνισε ο Μαϊντάγκι Αλαμπέγε, ο υπουργός Γεωργίας του Νίγηρα, μιλώντας ενώπιον κοινοβουλευτικών.
Η επισιτιστική ανασφάλεια στην ιδιαίτερα φτωχή χώρα αυτή του Σάχελ, όπου οι κρίσεις έλλειψης τροφίμων είναι συχνές τα τελευταία χρόνια, οφείλεται σε ένα έλλειμμα σιτηρών που ξεπερνά τους 230.000 τόνους μετά τη σοδειά του 2014, εξήγησε ο υπουργός.
Η κυβέρνηση αποδίδει την έλλειψη σιτηρών στην ξηρασία, στις πλημμύρες, καθώς και στο γεγονός ότι κάμπιες κατέστρεψαν μεγάλες ποσότητες σιτηρών.
“Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο Νίγηρας αντιμετωπίζει χρόνια (επισιτιστική) ανασφάλεια, αλλά το φαινόμενο παραμένει πολύ συχνό”, σχολίασε ο Βινιό Ουκανλί, ο εκπρόσωπος στη Νιαμέι του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (ΠΕΠ) του ΟΗΕ, που σχεδιάζει να αρχίσει να διανέμει επισιτιστική βοήθεια σε 480.000 ανθρώπους από τον Ιούνιο.
“Κάνουμε διανομές (τροφίμων) την περίοδο που μεσολαβεί, όταν αρχίζουν να καταγράφονται ελλείψεις, καθώς οι σιταποθήκες είναι άδειες και ο κόσμος δεν έχει πλέον τίποτε να φάει”, εξήγησε.
Με τον όρο “περίοδος που μεσολαβεί” ο Ουκανλί αναφερόταν στο διάστημα που παρεμβάλλεται ανάμεσα στην κατανάλωση των σοδειών της προηγούμενης χρονιάς —όταν τα αποθέματα εξαντλούνται πλήρως —και τις νέες συγκομιδές. Η περίοδος αυτή διαρκεί πολλούς μήνες στον Νίγηρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης