Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jim Rogers (επενδυτής): Χρεοκοπία εντός Ευρωζώνης το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα και τους εταίρους

Jim Rogers (επενδυτής): Χρεοκοπία εντός Ευρωζώνης το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα και τους εταίρους
Το Grexit δεν είναι αναπόφευκτο, αλλά παραμένει άκρως πιθανό
«Θα ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο για όλους τους εμπλεκομένους μια ελληνική χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης», ανέφερε ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής Jim Rogers, πρόεδρος της Rogers Holdings, παραλληλίζοντας την Ελλάδα με αμερικανικές πόλεις, οι οποίες πτώχευσαν, αλλά παρέμειναν στις ΗΠΑ, όπως το Detroit.
Ο Rogers σχολίασε, ακόμα, πως αν και το Grexit δεν είναι αναπόφευκτο, εντούτοις παραμένει άκρως πιθανό.
Σε περίπτωση Grexit, επεσήμανε ο μεγαλοεπενδυτής, οι αγορές θα υποστούν κάποιους κραδασμούς, ειδικότερα, δε, αν συμπέσει χρονικά με την αύξηση των επιτοκίων, για παράδειγμα της Fed, η οποία επίκειται.
Τόνισε, παράλληλα, ότι είτε η Ελλάδα χρεοκοπήσει, είτε αποχωρήσει από το ευρώ, τότε οι ελληνικές μετοχές θα ήταν ιδιαιτέρως ελκυστικές για αγορά, καθώς το ελληνικό χρηματιστήριο θα κατέρρεε.
Ερωτηθείς για το «πώς μπορούν οι επενδυτές να προστατευτούν», ο Rogers υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να μάθουν να «σορτάρουν» και να γνωρίσουν καλύτερα την συναλλαγματική αγορά, πλην του ευρώ.
Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι και επενδυτικά καταφύγια, όπως οι γερμανικές μετοχές, αλλά και επενδυτικές ευκαιρίες, όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ιαπωνία, δεν θα παραμείνουν ανεπηρέαστες, σε περίπτωση Grexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης