Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο – To Grexit έχει αποκλειστεί κατά 100%

Juncker: Είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο – To Grexit έχει αποκλειστεί κατά 100%
Ανεπίτρεπτη η απροθυμία της Ελλάδας να συνεργαστεί – Οδηγεί την Ευρωζώνη στην οικονομική καταστροφή
«Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, ωστόσο αποκλείω κατά 100% την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή την χρεοκοπία», τόνισε σε συνέντευξή του στο Politico, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker.
Ο κ. Juncker προειδοποίησε πως η ελληνική αδιαλλαξία ασκεί έντονες πιέσεις στην Ευρώπη, την οποία ωθεί στην οικονομική καταστροφή, ενώ επέπληξε τη χώρα για την «απαράδεκτη» έλλειψη συνεργασίας.
Παρότι εκτιμά ότι η επίτευξη συμφωνίας παραμένει μακρινός στόχος, εντούτοις παραμένει αισιόδοξος, καθώς δεν μπορεί καν να φανταστεί ένα αντίθετο ενδεχόμενο.
Ο ίδιος αρνήθηκε την άποψη ότι μια χρεοκοπία θα ήταν ικανός μοχλός να αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να σοβαρευτεί ως προς την οικονομία της χώρας, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τα εφιαλτικά σενάρια, αρκούμενος να τονίσει ότι η αποτυχία διάσωσης της Ελλάδας θα είχε επιπτώσεις, που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.
Υπογράμμισε, πάντως, ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν μπει στο σωστό δρόμο και ότι έχουν γίνει θετικά βήματα, προσθέτοντας πως αν και αρχικά είχε χάσει την υπομονή του, την κέρδισε ξανά και υπόσχεται να την κρατήσει.
Σχολίασε, ακόμα, πως η Ελλάδα συνεχίζει να μην συνεργάζεται με τα κλιμάκια της Κομισιόν, με τον τρόπο που ο ίδιος θα επιθυμούσε, καθώς μπλοκάρει την πρόσβαση σε έγγραφα και υπουργεία.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν σχολίασε, ακόμα, και το φλέγον ζήτημα των ημερών, το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ήπειρος, σχολιάζοντας ότι η ΕΕ έχει πιέσει τα κράτη-μέλη να λάβουν μέτρα και ότι έχει βαρεθεί τη ρητορεία που δεν συνοδεύεται από πράξεις.
Τέλος, επεσήμανε ότι, οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά για να πείσουν για την αναγκαιότητα της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την οποία οι ευρωπαίοι πολίτες δεν βλέπουν θετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης