Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαρόζο: Η Γερμανία θα στηρίξει τελικά την Ελλάδα- Δεν λέει όχι στο ΔΝΤ

tags :
Μπαρόζο: Η Γερμανία θα στηρίξει τελικά την Ελλάδα- Δεν λέει όχι στο ΔΝΤ

Αισιόδοξος για τη στάση που θα υιοθετήσει τελικά η Γερμανία για το ζήτημα της Ελλάδας δηλώνει ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξή του στους Financial Times. Ο ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει ακόμη ότι η βοήθεια με τη μορφή διμερούς δανεισμού δεν αποτελεί «επιχείρηση διάσωσης». Επίσης, δεν φαίνεται να αποκλείει εμπλοκή του ΔΝΤ στην  ελληνική υπόθεση.

«Ξέρω την καγκελάριο Μέρκελ. Είναι αφοσιωμένη (στο θέμα της ευρωπαϊκής συνοχής) και δεν αμφιβάλλω ότι, εάν χρειαζόταν, θα ήταν υπέρ της παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα». «Πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς αλληλεγγύη, ούτε αλληλεγγύη χωρίς σταθερότητα».

«Δεν πρόκειται για επιχείρηση διάσωσης» αναφέρει, σημειώνοντας: «Το ελέγξαμε από νομικής πλευράς (...) Όμως το 'όχι' στο σχέδιο διάσωσης δεν σημαίνει και όχι στην παροχή βοήθειας».
Ο Ζοζέ Μπαρόζο αναφέρει ότι δεν θα ήταν αντίθετος σε μια παρέμβαση εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Ειλικρινά, ποτέ δεν κατάλαβα αυτές τις 'θεολογικές' συζητήσεις αναφορικά με την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις προσπάθειές μας» λέει χαρακτηριστικά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης