Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκόβεται η Wall από την Ευρώπη- Κοντά στο 1% τα κέρδη

tags :
Αποκόβεται η Wall από την Ευρώπη- Κοντά στο 1% τα κέρδη
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν η Wall Street, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδωσαν θετικό τόνο στην αμερικανική αγορά. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον κλάδο της μεταποίησης, επισκίασαν την αρχική νευρικότητα που δημιουργήθηκε από τα απογοητευτικά στοιχεία για τις πωλήσεις υφισταμένων κατοικιών στις ΗΠΑ.
Με κέρδη 0,95% κινήθηκε ο Dow Jones, διαμορφωμένος στις 10.888,75 μονάδες, στο +0,83% βρέθηκε ο Nasdaq στις 2.415,24 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε θετικά κατά 0,72% στις 1.174,17 μονάδες, ο οποίος έφτασε μία ανάσα από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών.
Η εταιρεία κατασκευής μικροεπεξεργαστών ηλεκτρονικών ειδών, η Integrated Silicon Solution, έκλεισε με κέρδη 18%, αφού ανακοίνωσε ότι πιθανόν να σημειώσει κέρδη τουλάχιστον 20 cents ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ οι αναλυτές αναμένουν κέρδη 12 cents ανά μετοχή.
Από την άλλη μεριά, η Google υποχώρησε κατά 1,7%, καθώς χθες ανακοίνωσε την μερική αποχώρηση της από την αγορά της Κίνας, και την ανακατεύθυνση των αναζητήσεων που γίνονται από τους Κινέζους στην μηχανή αναζήτησης του Hong Kong.
Το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η Sony, ανταγωνίστρια της Amazοn, μείωσε την τιμή στο Pocket Reader στα 169 δολάρια, δηλαδή κατά 90 χαμηλότερα από το Kindle της Amazon, οδήγησε την τελευταία στο -1,2%
Μειωμένες κατά 0,6% εμφανίστηκαν οι πωλήσεις υφιστάμενων πωλήσεων στις ΗΠΑ κατά το μήνα Φεβρουάριο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 5,02 εκατ., σύμφωνα με τη National Association of Realtors, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών.
Από την άλλη μεριά ο δείκτης μεταποίησης Richmond το Μάρτιο ανήλθε στις 6 μονάδες από τις 2 μονάδες το Φεβρουάριο, ανώτερος των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο στις 5 μονάδες.
Ο δείκτης αποστολών φορτίων αυξήθηκε στις 5 μονάδες από τις 0, ο δείκτης κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στο 0 έναντι του -15 ενώ ο δείκτης κύκλου εργασιών στον κλάδο λιανικής ανήλθε στις 8 μονάδες έναντι -15 τον προηγούμενο μήνα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης