Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση του ευρώ- Σε ιστορικά χαμηλά έναντι του ελβ.φράγκου-Στο 1,25 με το δολάριο το βλέπουν αναλυτές

tags :
Συνεχίζεται η πτώση του ευρώ- Σε ιστορικά χαμηλά έναντι του ελβ.φράγκου-Στο 1,25 με το δολάριο το βλέπουν αναλυτές

Σε χαμηλό 10 μηνών έναντι του δολαρίου και σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ελβετικού φράγκου βρέθηκε το ευρώ, μετά τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έχει συμμετοχή σε ένα ενδεχόμενο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Από τις αρχές του έτους το ευρώ έχει υποχωρήσει περισσότερο από 6% έναντι του δολαρίου.

 

 

Στις 10.30 ώρα Ελλάδας το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,50% έναντι του δολαρίου στα 1,3412 δολάρια, έχοντας προηγουμένως αγγίξει και τα 1,3404, που είναι το χαμηλότερο επίπεδα από το Μαϊο του 2009. Έναντι του ελβετικού φράγκου το ευρώ άγγιξε το πρωί νέο ιστορικό χαμηλό, στα 1,4232 φράγκα, ενώ στις 10.30 ώρα Ελλάδας υποχωρούσε κατά 0,10% στα 1,4260 φράγκα.
Στο μεταξύ, αναλυτές βλέπουν το ευρώ να υποχωρεί έως και τα 1,25 δολάρια μέχρι το τέλος του 2010 εάν συνεχιστεί η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας. Αυτό ανέφερε ο αναλυτής της Nomura Holdings, Jens Nordvig. «Η συνεχής αβεβαιότητα σχετικά με την επίλυση προκαλεί μια μεσοπρόθεσμη απομάκρυνση από το ευρώ», είπε ο Nordvig, επικεφαλής του τομέα των ισοτιμιών στη Nomura Securities International.Ο αναλυτής τόνισε ακόμη ότι το ευρώ πιέζεται δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφεύγει την αύξηση των επιτοκίων έως τουλάχιστον το τέλος του χρόνου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης