Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Καλό νέο το πακέτο όμως οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι παραμένουν

tags :
Citigroup: Καλό νέο το πακέτο όμως οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι παραμένουν

Στις ασάφειες του σχεδίου στήριξης της Ελλάδας αναφέρεται η Citigroup σε σχετική έκθεσή της επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το μέγεθος της βοήθειας. Εντούτοις, επικαλούμενη τα ξένα ΜΜΕ η  Citigroup αναφέρει ότι βλέπει το συνολικό μέγεθος της βοήθειας στα 20 δις. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 θα δοθούν από το  ΔΝΤ.

 

 

Ο οίκος αναφέρει ότι αν και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου περιέγραψε το πακέτο ως ένα «μεγάλο βήμα» και «πολύ ικανοποιητικό» οι αναλυτές της Citigroup θεωρούν αμφίβολο το κατά πόσο θα μπορέσει να μειώσει σημαντικά το κόστος χρηματοδότησης της Ελλάδας. «Χωρίς μια σημαντική υποχώρηση στο κόστος χρηματοδότησης της Ελλάδας, η Ελλάδα θα έχει τεράστια προβλήματα να μειώσει το χρέος σε βάθος χρόνου. Συνεπώς, παρόλο που η Ελλάδα δεν θέλει να χρησιμοποιήσει το πακέτο βοήθειας και η Γερμανία δεν θέλει να το χρηματοδοτήσει, η βοήθειας μπορεί να ενεργοποιηθεί εντός του έτους.

Σε κάθε περίπτωση η Citigroup επισημαίνει ότι το πακέτο αυτό εξάλειψε τους κινδύνους έλλειψης ρευστότητας που αντιμετώπιζε η Ελλάδα και είναι οπωσδήποτε ένα καλό νέο μετά την αβεβαιότητα των τελευταίων εβδομάδων.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης