Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Ενισχύονται οι φόβοι για μετασεισμούς

Νέος σεισμός  6,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Ενισχύονται οι φόβοι για μετασεισμούς
H νέα σεισμική δόνηση ακολούθησε εκείνη των 8,5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (30/5) ανοικτά των νησιών Ογκασαουάρα
(upd 2) Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Ιαπωνία, στα ανοικτά των Νησιών Ίζου. 
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ η σεισμική δόνηση ακολούθησε εκείνη των 8,5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ανοικτά των νησιών Ογκασαουάρα, νότια του Τόκιο, ο οποίος δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές. 
Ο σεισμός των 8,5 ρίχτερ είχε εστιακό βάθος 590 χιλιομέτρων ενώ ο νέος σεισμός, που καταγράφηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (τοπική ώρα) σημειώθηκε 398 χλμ. νοτιοανατολικά των Νησιών Ίζου, είχε εστιακό βάθος 13,4 χιλιομέτρων.

Νωρίτερα το bankingnews είχε γράψει:

Σεισμική δόνηση 8,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ιαπωνία, στην θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησιωτικό σύμπλεγμα Ogasawara, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και καταγράφηκαν ζημιές, ενώ  δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.
Η σεισμική δόνηση, με εστιακό βάθος 590 χιλιομέτρων,  σημειώθηκε στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας και τα κτίρια ταρακουνήθηκαν για 1 λεπτό περίπου.
Μάλιστα, έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Τόκιο.
Πάντως, το  κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού έκανε λόγο για σεισμική δόνηση μεγέθους 8,5 βαθμών, ενώ το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) για 7,8 βαθμών.

(Πρώτη ενημέρωση 15:32, Σάββατο 30 Μαίου 2015)
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης