Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aπώλειες μέτρησε η Wall με φόντο τις ανησυχίες για την μετάδοση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους

tags :
Aπώλειες μέτρησε η Wall με φόντο τις ανησυχίες για την μετάδοση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους
Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες με φόντο τις εξελίξεις για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, στον απόηχο των ανησυχιών για ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης στις ισχυρότερες ευρωπαϊκές οικονομίες της Ιταλίας και της Ισπανίας. Παράλληλα, τα αρνητικά μάκρο για την αμερικανική οικονομία ώθησαν σε αρνητικά πρόσημα τη Wall.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones τερμάτισε στις 12.447 μονάδες με απώλειες 0,47%, ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 2.782 μονάδες για να κλείσει στο -0,71%, ενώ ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο των αμερικανικών αγορών, έκλεισε πτωτικά κατά 0,44% στις 1.314 μονάδες.
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ στη Νέα Υόρκη έκλεισε στα 1,24 δολάρια με κέρδη 2,07%, με υψηλό ημέρας στα 1,25 δολάρια και χαμηλό στα 1,19 δολάρια, ενώ σημειώνεται πως χθες έκλεισε στα 1,21 δολάρια.
Στον μακροοικονομικό τομέα, αίσθηση στις αγορές προκάλεσε η ανακοίνωση της αύξησης του εμπορικού ελλείμματος στις ΗΠΑ το Μάιο, που διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 31 μηνών, καθώς οι ραγδαία αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου συνέβαλαν ώστε οι εισαγωγές της χώρας να πλησιάσουν σε επίπεδο-ρεκόρ, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν ελαφρά από το ιστορικό υψηλό του Απριλίου.
Το εμπορικό έλλειμμα έφθασε συνολικά τα 50,2 δις δολάρια, ύψος που είναι το μεγαλύτερο από τον Οκτώβριο του 2008 και έρχεται σε αντίθεης με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 44 δις δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης