Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίστηκε η ''μετροπαθής'' άνοδος της Wall

tags :
Συνεχίστηκε η ''μετροπαθής'' άνοδος της Wall
Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε και σήμερα η αμερικανική κεφαλαιαγορά, καθώς σημείωσε κέρδη που δεν μπόρεσαν όμως να ξεπεράσουν το 0,5%, όπως και στις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Ωστόσο, το ανοδικό σερί κρατά εδώ και τέσσερις εβδομάδες, και όπως όλα φαίνονται θα διατηρηθεί και την εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα τροφοδοτούμενο από την αύξηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, η οποία και «δοκιμάζεται» την τελευταία περίοδο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,42% στις 10.895,93 μονάδες, ο Nasdaq κέρδισε 0,39% στις 2.404,36 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,57% στις 1.173,21 μονάδες.
Αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα του πρώτου τριμήνου του έτους, με τον δείκτη S&P 500 να κερδίζει από την αρχή του έτους 5,1%, συντηρώντας μετά από πλήθος αρνητικών στοιχείων την ανοδική του τροχιά. Η Birinyi Associates, μάλιστα, εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του 2010 ο δείκτη «βαρόμετρο» της Wall Street θα κλείσει το έτος με κέρδη 14% στις 1.325 μονάδες.
Σε επίπεδο εταιρειών ξεχώρισαν σήμερα αυτές τους ενεργειακού κλάδου, καθώς το αργό έκλεισε με κέρδη 2,7% και πάνω από τα 82 δολάρια, εξαιτίας της πτώσης του δολαρίου έναντι του ευρώ. Η Schlumberger κέρδισε 2,2% και Southwestern Energy ενισχύθηκε 7,9%.
Κέρδη 5,6% σημείωσε και η CB Richard Ellis Group, η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο του εμπορικού real-estate παγκοσμίως, καθώς η σύσταση της αναβαθμίστηκε σε buy από neutral από την Goldman Sachs.
Ωστόσο, ο τραπεζικός κλάδος είχε σήμερα τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση της Wall Street. Η Zions Bancorporation υποχώρησε κατά 2,4%, καθώς η επενδυτική κοινότητα δεν «απεδέχθηκε» την ανακοίνωση για άυξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 55,6 εκατ. δολαρίων, για την ενίσχυση της ρευστότητας της.
Απώλειες 3% και την Citigroup, για την οποία το αμερικανικό δημόσιο σχεδιάζει την πώληση της συμμετοχής του η οποία φτάνει το 27%. Το υπουργείο οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε τη σταδιακή άρση της βοήθειας που είχε παράσχει στην τράπεζα το 2008, η οποία είχε βρεθεί ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης