Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Μόλις 60 εκ χώριζαν Ελλάδα - ΕΕ - Δεν ήθελε συμφωνία λόγω ιδεολογίας ο Τσίπρας

Juncker: Μόλις 60 εκ χώριζαν Ελλάδα - ΕΕ - Δεν ήθελε συμφωνία λόγω ιδεολογίας ο Τσίπρας
Ο Juncker δήλωσε πως έχει σχέδιο για την Ελλάδα από την ερχόμενη Δευτέρα, σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής, αλλά αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες
Μόλις 60 εκατ. ευρώ χώριζαν Ελλάδα και δανειστές, πριν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου και να παγώσει επί της ουσίας τις διαπραγματεύσεις...
"Μόλις 60 εκατ. ευρώ χώριζαν την ελληνική κυβέρνηση από τους θεσμούς", φέρεται να αποκάλυψε ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker, μιλώντας σε μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε μια κεκλυσμένων των θυρών συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στις εν λόγω αποκαλύψεις προέβη η εφημερίδα Politico.
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κομισιόν καταγγέλλει πως η ελληνική κυβέρνηση ήταν εκείνη που δεν ήθελε την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.
"Ήμασταν τόσο κοντά αλλά η ελληνική πλευρά φαίνεται πως δεν επιθυμούσε πραγματικά την επίτευξη συμφωνίας για ιδεολογικούς λόγους", τονίζει.
"H ευρωπαϊκή διαπραγματευτική ομάδα ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα.
O Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης αρνήθηκαν τη συμφωνία", φέρεται να αποκάλυψε επίσης ο Juncker.
"O Juncker μας είπε πως η Ευρώπη ήταν έτοιμη να εκταμιεύσει ευρωπαϊκά κεφάλαια προς την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε την προσφορά", δηλώνει στην εφημερίδα Politico, Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Τρεις διαφορετικές πηγές, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, επιβεβαιώνουν τη διαφορά μόλις των 60 εκατ. ευρώ, ωστόσο, όπως εξηγούν, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν τους διευκρίνισε πάνω σε τι εντοπιζόταν αυτή η διαφορά.
Kατά τις ίδιες πληροφορίες, Τσίπρας και Βαρουφάκης άλλαζαν διαρκώς τους όρους της διαπραγμάτευσης και εμφανίζονταν απρόθυμοι για συμφωνία, όσο κι αν προσπαθούσε η ευρωπαϊκή διαπραγματευτική ομάδα.
"O Juncker κατηγορούσε τον Τσίπρα για ότι έχει συμβεί και εξηγούσε πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία αυτό θα προκύψει από καθαρά ιδεολογικούς λόγους γιατί οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες".
Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο Juncker φέρεται επίσης να δήλωσε πως με επικράτηση του όχι στο δημοψήφισμα, η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ".
Μάλιστα ο Juncker δήλωσε πως έχει σχέδιο για την Ελλάδα από την ερχόμενη Δευτέρα, σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής, αλλά αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης